Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Led Zeppelin, The Clash şi Rolling Stones - omagiate de Poşta Britanică printr-o colecţie de timbre

Poşta Regală Britanică a decis să omagieze câteva trupe britanice rock, precum Led Zeppelin, The Clash şi The Rolling Stones, prin lansarea unei colecţii speciale de timbre inspirate din copertele unor albume renumite ale acestora, informează New Musical Express.
Din această colecţie, pusă în circulaţie, joi, 7 ianuarie, fac parte timbre al căror design a fost inspirat de copertele originale ale albumelor "IV" (Led Zeppelin), "London Calling" (The Clash), "Let It Bleed" (The Rolling Stones), "The Division Bell" (Pink Floyd), "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" (David Bowie), "Tubular Bells" (Mike Oldfield), "A Rush of Blood to the Head" (Coldplay), "Parklife" (Blur), "Power, Corruption And Lies" (New Order) şi "Screamadelica" (Primal Scream).
Invitat de organizatori să ţină un mic discurs cu această ocazie, Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, s-a referit la ironia aflată în spatele copertei albumului "IV":
"La aproape 40 de ani de la lansarea albumului, nimeni nu îi cunoaşte pe bătrânul care a apărut pe copertă şi nici pe artistul care a realizat-o. Acest lucru sintetizează foarte bine ceea ce am dorit noi să realizăm atunci, prin această copertă, deoarece ambii au rămas în acelaşi timp anonimi şi enigmatici".
Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir". "IV" este cel de-al patrulea album de studio al trupei Led Zeppelin, lansat pe 8 noiembrie 1971, fiind bine primit de critica de specialitate şi înregistrând un uriaş succes de casă, cu vânzări de peste 37 de milioane de exemplare pe plan mondial.
The Clash este o trupă britanică activă între anii '76-'86, care a influenţat curentul punk-rock, alcătuită din Joe Strummer (voce, chitară), Mick Jones (chitară), Paul Simonon (chitară bass) şi Nicky "Topper" Headon (tobe). "London Calling" este cel de-al treilea album din discografia trupei The Clash, lansat pe 14 decembrie 1979 de casa CBS Records din Marea Britanie. La acea vreme, albumul a reprezentat o schimbare de stil pentru trupă, prezentând numeroase influenţe ska, pop, soul, rockabilly şi reggae, iar printre temele principale ale albumului s-au numărat şomajul, conflictele rasiale, consumul de droguri şi responsabilităţile din viaţa adulţilor. Albumul "London Calling" a fost extrem de bine primit de critică şi de public, fiind vândut în peste două milioane de copii pe plan mondial, primind discul de platină în Statele Unite şi clasându-se pe poziţia a opta în clasamentul celor mai bune 500 de albume din toate timpurile alcătuit de revista Rolling Stone în 2003.
Trupa Rolling Stones, compusă în prezent din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood, a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. "Let It Bleed" este cel de-al optulea album de studio al trupei The Rolling Stones, lansat în decembrie 1969.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Led Zeppelin, The Clash şi Rolling Stones - omagiate de Poşta Britanică printr-o colecţie de timbre.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Led Zeppelin, The Clash şi Rolling Stones - omagiate de Poşta Britanică printr-o colecţie de timbre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei