Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trupa Soundgarden se va reuni în 2010

Trupa americană Soundgarden se va reuni pentru o serie de concerte pe care le va susţine în 2010, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de fostul solist al trupei, Chris Cornell, informează Reuters.
În acelaşi mesaj, Chris Cornell le-a indicat fanilor noul site oficial al trupei: www.Soundgardenworld.com.
Cei patru rockeri din Seattle - vocalistul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil, basistul Ben Shepherd şi toboşarul Matt Cameron - nu au mai cântat împreună din 1997.
Mai multe surse au declarat pentru Billboard că grupul Soundgarden analizează mai multe oferte venite din partea organizatorilor unor festivaluri din Statele Unite ale Americii şi din alte ţări, însă posibilitatea de a susţine un turneu în 2010 este pusă sub semnul întrebării, din cauza angajamentelor toboşarului Matt Cameron, care va cânta alături de Pearl Jam în primăvara şi vara acestui an.
Matt Cameron este toboşarul permanent al trupei Pearl Jam încă din 1998, iar acest grup a anunţat recent primele concerte pe care le va suţine în 2010, ele urmând să aibă loc în cadrul celei de-a doua săptămâni a Festivalului de jazz din New Orleans (29 aprilie - 2 mai). Trupa Pearl Jam va susţine alte 10 concerte în Europa, începând cu un show în Dublin, programat pe 22 iunie, şi terminând cu un spectacol în Oeiras (Portugalia), pe 10 iulie.
De la destrămarea trupei Soundgarden, instrumentiştii din acest grup au vorbit în puţine ocazii cu solistul Chris Cornell şi au refuzat oferta acestuia de a reforma grupul cu ocazia concertului organizat în Seattle în 2008, la cea de-a 20-a aniversare a casei de discuri Sub Pop. La rândul său, Chris Cornell nu a fost disponibil pentru concertul live susţinut pe 24 martie 2009 la Crocodile Cafe din Seattle, iar Cameron, Thayil şi Sheperd au cântat trei piese din repertoriul trupei Soundgarden - "Hunted Down", "Nothing to Say" şi "Spoonman" - alături de solistul Tad Doyle.
Însă toţi cei patru membri au fost prezenţi, pe 6 octombrie 2009, la show-ul Pearl Jam din Los Angeles, unde Cornell a urcat în cele din urmă pe scenă alături de foştii săi colegi de trupă şi a interpretat un cover al piesei "Hunger Strike", lansată de grupul Temple of the Dog. Surse au declarat că ideea unei reuniri a grupului Soundgarden a apărut la puţin timp după aceea.
Soundgarden s-a format în Seattle, în 1984, iar din componenţa iniţială făceau parte Chris Cornell (voce, tobe), Kim Thayil (chitară) şi Hiro Yamamoto (bas). Matt Cameron s-a alăturat trupei în 1986, cântând la tobe, iar în anul următor grupul a lansat primul single, "Hunted Down", lansat de casa de discuri Sub Pop, pe atunci în plină afirmare.
Renumita casă de discuri independentă SST Records a lansat albumul de debut al trupei Soundgarden, "Ultramega OK", în octombrie 1988, însă acest grup, al cărui stil era inspirat din rockul progresiv al celor de la Black Sabbath, a câştigat o audienţă şi mai largă după semnarea unui contract cu casa de discuri A&M Records, care i-a lansat al doilea material discografic, intitulat "Badmotorfinger", în 1991. Piesele "Outshined" şi "Jesus Christ Pose" de pe acest album au prevestit "explozia" grunge din Seattle, iniţiată cu doar câteva luni mai devreme de Nirvana şi Pearl Jam.
Trupa Soundgarden a devenit celebră pe plan mondial în 1994, graţie albumului "Superunknown", recompensat cu cinci discuri de platină, pe care s-au aflat trei piese intens difuzate de posturile de radio şi de televiziune din lumea întreagă: "Spoonman", "Black Hole Sun" şi "Fell on Black Days".
După ce a fost headliner la festivalul Lollapalooza din 1996, unde a concertat pentru a-şi promova albumul "Down on the Upside", grupul Soundgarden s-a destrămat oficial. De la această despărţire, Chris Cornell a lansat trei albume solo şi alte trei alături de trupa Audioslave, şi ea desfiinţată, în care cântau trei membri ai grupului Rage Against The Machine. Kim Thayil şi Ben Sheperd au preferat să ducă o existenţă liniştită, implicându-se foarte rar în proiecte muzicale, cântând sporadic alături de artiştii Sunn O))) & Boris, Probot, Steve Fisk şi Mark Lanegan. Ben Shepherd şi Matt Cameron au relansat la un moment dat un proiect al lor, grupul Hater, lansând şi un al doilea album, intitulat "The 2nd", în 2005.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa Soundgarden se va reuni în 2010.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trupa Soundgarden se va reuni în 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei