Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bono protestează faţă de descărcările ilegale de fişiere video şi audio, în New York Times

Bono, solistul trupei irlandeze U2, a făcut un apel, într-un articol publicat în New York Times, pentru intensificarea eforturilor împotriva descărcărilor ilegale de muzică şi de filme de pe internet, artiştii având de suferit de pe urma acestor practici, informează AFP.
"Singurul lucru care apără industria cinematografică şi televiziunea de destinul pe care l-au avut muzica şi ziarele este mărimea fişierelor", scrie artistul irlandez în acest articol.
Potrivit lui Bono, dezvoltarea continuă a internetului de mare viteză va face ca, "doar peste câţiva ani, un întreg sezon dintr-un serial de televiziune să poată fi descărcat în 24 de secunde".
"Un deceniu de fişiere partajate şi de furt al fişierelor muzicale a demonstrat că cei care au de suferit de pe urma acestui lucru sunt de fapt artiştii (...), tocmai tinerii autori, compozitori de cântece, care nu pot să trăiască din vânzarea de bilete la concerte şi din vânzările de tricouri", a continuat Bono.
În opinia lui, eforturile depuse de SUA pentru a combate pornografia infantilă pe internet şi cele ale guvernului de la Beijing, pentru depistarea disidenţilor-cibernetici, demonstrează faptul că "este perfect posibil să urmăreşti" conţinutul materialelor pe internet.
Poate că magnaţii din industria cinematografică vor reuşi acolo unde muzicienii au eşuat şi "vor mobiliza SUA pentru a reuşi să apere cea mai creativă industrie din lume", a adăugat rockerul irlandez.
Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.
Trupa U2 se află în prezent într-un nou turneu mondial, "360°", prin care promovează cel de-al 12-lea album de studio al său, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu ar putea deveni unul dintre cele mai profitabile din istorie. Cu încasări de 389 de milioane de dolari, precedentul turneu al trupei, "Vertigo" (2005 - 2006), este surclasat doar de cel mai recent turneu susţinut de Rolling Stones - "A Bigger Bang".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bono protestează faţă de descărcările ilegale de fişiere video şi audio, în New York Times.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bono protestează faţă de descărcările ilegale de fişiere video şi audio, în New York Times0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei