Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ABBA şi The Stooges, incluşi în Rock and Roll Hall of Fame

Grupul suedez ABBA şi trupa rock The Stooges se numără printre legendele muzicale incluse în 2010 în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 15 martie, la New York, au anunţat, marţi, organizatorii, informează Reuters.
Trupa britanică rock Genesis, starul muzicii raggae Jimmy Cliff şi trupa britanică pop The Hollies sunt celelalte trei legende muzicale ce vor fi incluse în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.
"Noii membri reprezintă o secţiune diversă de artişti care definesc spectrul larg şi istoria muzicii rock and roll", a declarat Joel Peresman, directorul general al Fundaţiei Rock and Roll Hall of Fame.
Personalităţile muzicale incluse în Rock and Roll Hall of Fame sunt alese în urma votului exprimat de peste 500 de membri ai acestei fundaţii.
Trupa ABBA a devenit cea mai bine vândută formaţie din istoria muzicii pop, graţie unor piese celebre precum "Money, Money, Money" şi "The Winner Takes It All". Grupul s-a destrămat în 1982, dar s-a bucurat de o "renaştere" spectaculoasă, cu ajutorul piesei de teatru şi musicalului "Mamma Mia!", inspirat din numeroasele hituri ale trupei.
Jamaicanul Jimmy Cliff este considerat artistul care a lansat muzica raggae pe plan internaţional prin filmul şi albumul său din 1972 "The Harder They Come".
Trupa pop britanică The Hollies a avut peste 20 de hituri în clasamentele muzicale britanice din anii 1960 şi 1970, precum "He Ain't Heavy, He's My Brother".
Trupa The Stooges, cunoscută şi sub numele de Iggy and The Stooges, formată în jurul solistului vocal al trupei, Iggy Pop, a devenit faimoasă la sfârşitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970, fiind considerată formaţia care a redefinit şi influenţat considerabil stilurile punk, alternativ şi heavy. Trupa s-a destrămat în 1974 dar s-a reunit în 2003. Chitaristul Ron Asheton, unul dintre membrii fondatori ai grupului, în vârstă de 60 de ani, a decedat în Statele Unite, în luna ianuarie. Iggy Pop a anunţat în noiembrie că locul acestuia va fi luat de James Williams şi că trupa sa va porni într-un turneu mondial în 2010.
Grupul Genesis a debutat ca o trupă rock în Marea Britanie, la sfârşitul anilor 1960. Solistul Peter Gabriel a părăsit grupul în 1975, pentru o carieră solo, însă locul său a fost preluat de toboşarul Phil Collins.
Rock and Roll Hall of Fame este un muzeu înfiinţat în 1986, la Cleveland, în statul Ohio din SUA, pentru a îi onora pe cei mai cunoscuţi muzicieni, trupe sau producători, care au influenţat într-un mod decisiv industria muzicii, în special genul rock 'n' roll. Dintre cele patru categorii, singura în care se fac nominalizări anual estea cea a artiştilor - solişti, instrumentişti, trupe. Pentru a fi eligibili la nominalizare, artiştii trebuie să îşi fi lansat primul disc în urmă cu 25 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ABBA şi The Stooges, incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ABBA şi The Stooges, incluşi în Rock and Roll Hall of Fame0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei