Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Shakira şi preşedintele statului Chile pledează pentru cauza copiilor săraci din America Latină

Cântăreaţa columbiană Shakira şi preşedintele statului Chile, Michelle Bachelet, susţin cauza copiilor defavorizaţi din America Latină, pe care ar dori să o vadă introdusă pe ordinea de zi a dezbaterilor celui de-al 19-lea Summit Ibero-American de la Estoril (Portugalia), informează AFP.
"Copiii cu vârste cuprinse între zero şi şase ani reprezintă populaţia cea mai vulnerabilă. Avem în America Latină peste 35 de milioane de copii care nu beneficiază de protecţie din partea statului", a declarat Shakira, la Lisabona, cu ocazia unei conferinţe de presă organizate, duminică, împreună cu Michelle Bachelet.
"Ştim deja că, dacă le vom oferi copiilor sănătate, alimente, educaţie şi condiţii potrivite de trai, atunci vom avea nişte tineri şi adulţi mai fericiţi", a declarat, la rândul ei, preşedintele Chile, care a afirmat public că doreşte ca problematica copiilor săraci să fie introdusă pe ordinea de zi a Summitului de la Estoril, consacrat inovaţiei şi cunoştiinţelor ştiinţifice. "Singura modalitate care ne permite garantarea unui viitor mai bun pentru comunităţile din America Latină este ca guvernele şi ONG-urile să colaboreze pentru a pune în practică toate aceste iniţiative în favoarea copiilor", a adăugat preşedintele statului Chile.
Shakira susţine mai multe proiecte umanitare în America Latină, în special prin Fundaţia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat mai multe şcoli, pe care le consideră "restaurantele sufletului".
În 2008, starul columbian a participat la Summitul Ibero-American din San Salvador. Ea susţine în special punerea în practică a unui sistem de "asigurări universale" în materie de educaţie, sănătate şi nutriţie pentru copiii Americii Latine.
Cântăreaţa columbiană a înfiinţat Fundaţia Pies Descalzos în 1995, cu scopul de a construi mai multe stabilimente educaţionale pentru copiii săraci, în diverse zone de pe teritoriul Columbiei.
După primele ei două albume, realizate cu ajutorul unor producători muzicali locali, prea puţin cunoscute în afara graniţelor Columbiei, Shakira a decis să îşi producă singură viitoarele materiale discografice. În 1998 a lansat albumul "¿Dónde Están los Ladrones?", foarte bine primit atât de critica de specialitate, cât şi de public.
În 2001, cântăreaţa columbiană a beneficiat de o puternică promovare a videoclipului piesei sale "Whenever, Wherever", făcându-se rapid remarcată şi de publicul vorbitor de limba engleză, odată cu lansarea albumului "Laundry Service", care s-a vândut în peste 13 milioane de copii pe plan mondial. Patru ani mai târziu, Shakira a lansat un dublu material discografic, intitulat " Fijación Oral Vol. 1" şi "Oral Fixation Vol. 2". Ambele au fost bine primite de public, iar piesa "Hips Don't Lie" a devenit una dintre cele mai bine vândute ale începutului de secol XXI. Cel mai recent album al cântăreţei columbiene se intitulează "She Wolf" şi a fost lansat în luna octombrie.
Shakira a câştigat două premii Grammy, şapte premii Latin Grammy şi a fost nominalizată la Globul de Aur, iar albumele ei s-au vândut în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial. În 2008, Shakira, singura cântăreaţă sud-americană care a ajuns pe prima poziţie în U.S. Billboard Hot 100 şi în UK Singles Chart, a primit o stea pe celebrul bulevard al starurilor de la Hollywood - Walk of Fame - din Los Angeles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Shakira şi preşedintele statului Chile pledează pentru cauza copiilor săraci din America Latină.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shakira şi preşedintele statului Chile pledează pentru cauza copiilor săraci din America Latină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei