Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regizorul Martin Scorsese va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră, în 2010

Regizorul american Martin Scorsese va fi premiat cu premiul Cecil B. DeMille, pentru contribuţia sa la dezvoltarea cinematografiei, la gala Globurilor de Aur 2010, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.
Martin Scorsese, realizatorul unor filme devenite clasice ale genului, precum "Şoferul de taxi", "Taurul furios" şi "Băieţi buni", premiat cu Globul de Aur şi cu premiul Oscar pentru "Cârtiţa", este considerat unul dintre cei mai buni regizori ai generaţiei sale, care s-a afirmat în anii 1970.
Însă contribuţia artistică a renumitului cineast nu s-a limitat doar la a face filme cu mare succes de casă. La începutul acestui deceniu, Martin Scorsese, în vârstă de 66 de ani, a realizat un documentar al cărui subiect a fost muzica, intitulat "Martin Scorsese Presents: The Blues" şi a înfiinţat organizaţiile non-profit The Film Foundation şi World Cinema Foundation, specializate în conservarea şi restaurarea filmelor vechi.
Premiile Globul de Aur, care onorează cele mai bune producţii de film şi televiziune, dar şi cei mai buni artişti sunt acordate de Hollywood Foreign Press Association, în cadrul unei gale anuale, care are loc la Los Angeles şi care va fi difuzată în peste 160 de ţări.
Cea de-a 67-a gală a premiilor Globul de Aur va avea loc pe 17 ianuarie 2010, iar nominalizările vor fi anunţate pe 15 decembrie.
Premiul Cecil B. DeMille a mai fost atribuit, printre alţii, actorilor Anthony Hopkins, Al Pacino, Jack Nicholson, Warren Beatty, Robin Williams şi regizorului Steven Spielberg.
Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Taxi Driver/ Şoferul de taxi" (1976), "Raging Bull/ Taurul furios" (1980) şi "Goodfellas/ Băieţi buni" (1990). Câştigător al unor premii prestigioase în anii '70 - '80 - Globul de Aur, BAFTA, Premiul Sindicatului american al regizorilor de film, Scorsese a fost recompensat cu premiul Oscar pentru regie abia în 2007, pentru filmul "The Departed/ Cârtiţa". 0
La sfârşitul lui 2008, Scorsese a încheiat filmările pentru pelicula "Shutter Island", o adaptare pentru marile ecrane a nuvelei omonime semnate de Dennis Lehane, în care joacă Leonardo DiCaprio. În prezent, regizorul are de ales între mai multe proiecte cinematografice - "Silence", "The Wolf of Wall Street" şi "The Long Play", care se află în fruntea preferinţelor sale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul Martin Scorsese va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră, în 2010.
 Vizualizări articol: 358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regizorul Martin Scorsese va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră, în 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei