Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brigitte Bardot i-a cerut preşedintelui CE să instituie o zi vegetariană în UE

Brigitte Bardot i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, să "promoveze" o zi vegetariană în statele membre ale Uniunii Europene şi să supună această iniţiativă dezbaterii la viitorul summit mondial despre climă, a anunţat fundaţia fostei actriţe franceze, relatează AFP.
"Cu câteva săptămâni înainte de summitul despre climă care va avea loc la Copenhaga, doresc să vă atrag atenţia asupra necesităţii reanalizării chestiunii creşterii animalelor, ale cărei repercusiuni asupra mediului sunt foarte îngrijorătoare", a declarat Brigitte Bardot, o renumită militantă pentru drepturile animalelor.
Ea a reamintit de un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) în care se afirmă că sectorul creşterii animalelor contribuie la producerea unei cantităţi mult mai mari de gaze cu efect de seră decât sectorul transporturilor (toate categoriile de transport fiind incluse).
"Sectorul creşterii animalelor se face vinovat şi de sărăcirea solurilor şi de punerea în pericol a rezervelor naturale de apă, deoarece producerea unui singur kilogram de carne de vacă necesită 323 de metri pătraţi de păşune, 7-16 kilograme de boabe sau păstăi de soia şi până la 15.500 de litri de apă", a declarat fostul star de cinema.
"Declararea unei zile vegetariene la nivelul UE ar fi un simbol puternic. Vegetarianismul este un demers cetăţenesc şi responsabil, deoarece refuzul de a consuma carne este cel mai bun mijloc de a protesta faţă de caracterul inuman şi barbariile întâlnite peste tot în unităţile de creştere a animalelor", a adăugat celebra actriţă franceză.
Brigitte Bardot a cerut deja preşedintelui francez Nicolas Sarkozy să declare data de 25 septembrie drept zi vegetariană în clădirile publice franceze, pentru a lupta împotriva încălzirii globale.
Brigitte Bardot, celebra actriţă franceză devenită sex-simbol de talie mondială în anii '60, a jucat în 48 de filme, în numeroase musicaluri şi a înregistrat 80 de cântece. După retragerea ei din cinematografie, în 1973, la vârsta de 38 de ani, Brigitte Bardot, ale cărei iniţiale "B.B." au devenit celebre în toată lumea, a devenit o înfocată apărătoare a drepturilor animalelor. În anii 1990, profitând de notorietatea mondială de care se bucură, Brigitte Bardot şi-a exprimat în mod public părerea, în termeni foarte critici, despre imigraţie, anumite aspecte legate de homosexualitate şi despre curentul islamic din Franţa, fiind condamnată de cinci ori de tribunalele franceze la plata unor amenzi, pentru incitare la ură rasială.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brigitte Bardot i-a cerut preşedintelui CE să instituie o zi vegetariană în UE.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brigitte Bardot i-a cerut preşedintelui CE să instituie o zi vegetariană în UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei