Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2009 - Anul XIV, nr. 265 (4251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rihanna, Michelle Obama, Stella McCartney - desemnate femeile anului 2009

Cântăreaţa Rihanna, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, creatoarea de modă britanică Stella McCartney şi alte nouă personalităţi au fost incluse în ediţia din 2009 a topului Women of the Year alcătuit anual de revista Glamour, informează Reuters.
Premiile Women of the Year, acordate pe baza acestui top, publicat de 20 de ani de revista Glamour, sunt sponsorizate de compania L'Oreal şi se doresc a fi un tribut adus femeilor cu reuşite importante în industria divertismentului, afaceri, sport, modă, ştiinţă şi politică.
Cântăreaţa Rihanna, născută în Barbados, a fost inclusă în această listă prestigioasă după ce a decis să vorbească în public despre violenţa domestică şi după ce a lansat un apel către toate celelalte femei să îi urmeze exemplul şi să îi denunţe pe agresori. Rihanna a fost agresată, în luna februarie, de fostul ei iubit, rapperul Chris Brown. Chris Brown, unul dintre starurile în ascensiune în Statele Unite, înainte de agresiunea din februarie, a fost condamnat, în august, la cinci ani de închisoare cu suspendare şi la efectuarea unor ore de muncă în folosul comunităţii.
Michelle Obama a primit, la rândul ei, un premiu special pentru eforturile depuse în vederea recunoaşterii importanţei activităţilor de tutorat. "Ea a demonstrat că este devotată sprijinirii tinerei generaţii de fete, pentru a le ajuta pe acestea să îşi lărgească orizonturile, să devină liderii de mâine, oferindu-le informaţii şi inspiraţie", se afirmă în comunicatul oficial emis de revista Glamour.
Designerul Stella McCartney a fost recompensată pentru creaţiile sale vestimentare, dar şi pentru faptul că militează de multe decenii pentru regimul vegetarian şi pentru drepturile animalelor, fiind unul dintre creatorii de modă care refuză să folosească piele sau blănuri naturale, preferând în locul acestora produsele sintetice.
Jucătoarea de tenis americană Serena Williams a fost şi ea inclusă pe această listă, graţie fundaţiei sale ce oferă burse pentru elevii defavorizaţi, pentru a studia la colegii din Statele Unite, dar şi pentru că a inaugurat recent o a doua şcoală în Kenya.
Jurnalistele Laura Ling şi Euna Lee au fost premiate, după ce, la începutul anului, au fost arestate pentru o serie de reportaje în care au relatat situaţia dificilă a femeilor nord-coreene care treceau graniţa către China pentru a scăpa de foamete.
Printre celelalte personalităţi premiate de Glamour s-au numărat scriitoarea şi activista pentru drepturi civile Maya Angelou, medicul pediatru Jane Aronson, care susţine cauza copiilor orfani în lumea întreagă, prin fundaţia sa (Worlwide Orphans Foundation), şi Marissa Mayer, care a făcut din Google principalul motor de căutare pe internet.
Actriţa Amy Poehler a fost şi ea inclusă pe această listă, fiind considerată o sursă de inspiraţie pentru tinerele femei.
Susan Rice, prima femeie afro-americană devenită ambasadoare a SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), a fost premiată pentru că a adus nevoile femeilor pe agenda principală americană la ONU, iar Maria Shriver, prima doamnă a statului California, soţia lui Arnold Schwarzenegger, a fost premiată pentru eforturile pe care le-a depus pentru a schimba mentalitatea femeilor şi pentru a promova calităţile lor de lider.
Personalităţile incluse în numărul din luna decembrie al revistei Glamour, lansat pe piaţă pe 10 noiembrie, au fost alese de un comitet consultativ alcătuit din foste laureate ale acestui top, printre care se numără Jennifer Lopez, Nora Ephron şi Katie Couric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rihanna, Michelle Obama, Stella McCartney - desemnate femeile anului 2009.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rihanna, Michelle Obama, Stella McCartney - desemnate femeile anului 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei