Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2009 - Anul XIV, nr. 235 (4221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isabelle Huppert va primi un premiu pentru întreaga carieră la gala Academiei de Film Europene

Actriţa franceză Isabelle Huppert va primi un premiu pentru întreaga carieră - European Achievement in World Cinema - la gala premiilor Academiei de Film Europene, ce va avea loc pe 12 decembrie, la Bochum, în Germania, informează hollywoodreporter.com.
Isabelle Huppert, în vârstă de 56 de ani, va adăuga încă un trofeu numeroaselor distincţii pe care le deţine deja, printre care un premiu BAFTA, un Cesar, două premii pentru interpretare la Festivalul de Film de la Cannes, două premii pentru interpretare la Festivalul de Film de la Veneţia, un Urs de Argint, la Berlinală, şi două premii pentru interpretare ale Academiei Europene de Film. Totodată, actriţa a fost preşedintele juriului ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes.
Născută în 1953, într-un mediu de intelectuali, Isabelle Huppert s-a format la Conservatorul din Paris şi la cel din Versailles şi a debutat în teatru cu Antoine Vitez şi Robert Hossein.
S-a făcut remarcată pe marele ecran în 1976, cu "Judecătorul şi asasinul/ Le juge et l'assassin", de Bertrand Tavernier. A lucrat cu mulţi dintre monştrii sacri ai cinematografiei de artă mondiale, incluzându-i pe Jean-Luc Godard, Andrzej Wajda, Michael Cimino, Bertrand Tavernier, Michael Haneke, Francois Ozon şi Claude Chabrol, cu care a făcut opt filme.
Printre filmele în care a jucat se numără: "Un barrage contre le Pacifique" (2008), "Beţia puterii" (2006), "Gabrielle" (2005), "Eu şi sora mea" (2004), "8 Femei" (2002), "Destine sentimentale" (2000), "Mulţumesc pentru ciocolată" (2000), "Fără scandal" (1999), "Jocurile sunt făcute!" (1997), "Ceremonia" (1995), "Amatorii" (1994), "Doamna Bovary" (1991), "Coup de torchon" (1981), "Les Ailes de la colombe" (1981), "Loulou" (1980), "Surorile Bronte" (1979), "Dantelăreasa" (1977).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isabelle Huppert va primi un premiu pentru întreaga carieră la gala Academiei de Film Europene.
 Vizualizări articol: 299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isabelle Huppert va primi un premiu pentru întreaga carieră la gala Academiei de Film Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei