Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson: Starul avea o bună stare a sănătăţii generale

Braţele lui Michael Jackson erau acoperite de numeroase înţepături, faţa şi gâtul prezentau numeroase cicatrice, sprâncenele şi buzele starului erau tatuate, însă cântăreţul american nu era "scheletul bolnav" descris de tabloide, potrivit rezultatelor oficiale ale autopsiei, prezentate de Variety.
De fapt, raportul autopsiei efectuate de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a relevat faptul că Michael Jackson era o persoană sănătoasă pentru cei 50 de ani ai săi, înainte de a muri din cauza unei supradoze de medicamente. Greutatea sa de 61,5 kilograme se înscrie în intervalul acceptat de specialişti pentru un bărbat a cărui înălţime era de 1,75 metri. Inima sa era puternică şi nu prezenta depozite de colesterol. Rinichii starului, ca şi restul organelor sale interne, erau în stare bună.
Cu toate acestea, Michael Jackson se confrunta cu câteva probleme de sănătate: artrită la coloana vertebrală şi câteva degete de la mâini şi acumulări de colesterol de nivel mediu la nivelul arterelor femurale. Cei mai afectaţi, însă, erau plămânii starului, despre care raportul autopsiei spune că prezentau o inflamaţie cronică şi aveau o capacitate de funcţionare redusă, cântăreţul suferind de insuficienţă respiratorie.
Totuşi, potrivit acestui document, această afecţiune pulmonară nu era atât de gravă încât să reprezinte cauza decesului.
"Starea lui de sănătate generală era bună", a declarat Zeev Kain, directorul departamentului de anestezie din cadrul Universităţii California, după ce a analizat copia acestui raport. "Rezultatele autopsiei se încadrează în limite normale".
Zeev Kain nu a făcut parte din echipa medicilor care a efectuat anestezia lui Michael Jackson. Raportul complet al autopsiei nu a fost făcut public deocamdată, însă o copie a acestuia a intrat în posesia unei agenţii de presă americane.

Michael Jackson a murit într-o reşedinţă închiriată din Los Angeles, pe 25 iunie, după ce medicul său personal, Conrad Murray, i-a administrat un puternic anestezic (Propofol) împreună cu alte două sedative, pentru a-l ajuta pe starul american, suferind de insomnie cronică, să adoarmă mai uşor. Propofolul, folosit de regulă ca anestezic în sălile de operaţie, acţionează ca un sedativ respiratoriu şi necesită monitorizarea permanentă a pacientului.
Conrad Murray a declarat poliţiei americane că a părăsit camera starului pentru a merge la toaletă, însă înregistrările telefonice indică faptul că el a discutat la telefon timp de 47 de minute, în jurul orei la care Michael Jackson începea să aibă probleme respiratorii. Când medicul a realizat că pacientul său nu mai reacţiona, a încercat câteva manevre frenetice de resuscitare, însă Michael Jackson nu şi-a mai recăpătat niciodată cunoştinţa, iar decesul său a fost pronunţat de medicii de la centrul medical din cadrul Universităţii California din Los Angeles.
Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a anunţat, în urmă cu o lună, că decesul lui Michael Jackson a fost provocat de o "intoxicaţie acută cu propofol" şi alte câteva sedative, specialiştii stabilind că a fost vorba de "o omucidere". Reprezentanţii aceleiaşi instituţii consideră că standardele legale pentru administrarea Propofolului nu erau întrunite, iar echipamentele pentru monitorizarea pacientului, pentru dozarea corectă a medicamentelor şi cele pentru resuscitare lipseau din reşedinţa cântăreţului.
Conrad Murray este anchetat în prezent de poliţia din Los Angeles, fiind acuzat de omucidere. Gradul de gravitate al acuzaţiei oficiale va fi stabilit de biroul Procuraturii din Los Angeles. Murray a fost de două ori interogat de poliţia americană.
Exceptând un scurt mesaj video postat pe YouTube, el nu a vorbit în public după moartea lui Michael Jackson. În acea înregistrare, Conrad Murray declarase: "Am spus adevărul şi am încredere că adevărul va învinge". Edward Chernoff, avocatul lui Murray, declarase anterior că nimic din ceea ce Murray i-a administrat lui Michael Jackson "nu ar fi trebuit să îl omoare".
Cântăreţul a fost declarat mort la peste două ore după ce paramedicii au fost chemaţi la reşedinţa starului. Semne ale unor încercări disperate de resuscitare au fost descoperite pe trupul său. El prezenta mai multe vânătăi pe piept, avea câteva coaste rupte din cauza manevrelor de resuscitare, iar un dispozitiv mecanic a fost introdus în inima starului, cu scopul de a o reporni, potrivit acestui raport.
Trupul lui Michael Jackson a fost transportat cu elicopterul la morgă, unde a fost examinat în dimineaţa următoare de şeful Clinicii de Medicină Legală, Lakshmanan Sathyavagiswaran, şi de medicul Christopher Rogers, care au efectuat împreună o autopsie amănunţită şi au cerut efectuarea unor teste toxicologice pentru identificarea substanţelor prezente în organismul starului.
În afară de Propofol şi de sedative, singurele substanţe descoperite în organismul cântăreţului decedat au fost anestezicul local Lidocaină, folosit uneori pentru amorţirea zonei în care se face injecţia, şi Efedrina, folosită în mod frecvent ca un stimulator în resuscitare. Niciun alt medicament - legal sau ilegal - nu a fost descoperit în organismul starului. Medicii nu au detectat nici urme de alcool.
Cu puţin timp înainte de a muri, Michael Jackson începuse repetiţiile pentru seria de 50 de concerte pe care ar fi trebuit să le susţină la Londra începând din 13 iulie. Aceste repetiţii erau riguroase, deşi presa internaţională s-a întrebat de mai multe ori dacă Jackson era suficient de bine pregătit fizic pentru a rezista unui astfel de maraton concertistic.
Însă, în afară de afecţiunea pulmonară, raportul autopsiei nu a identificat nicio problemă serioasă de sănătate care ar fi putut să îl împiedice pe Michael Jackson să susţină acele concerte. Raportul prezintă, totodată, o serie de detalii despre fizicul starului. Acesta avea o cicatrice de aproximativ 10 centimetri în spatele urechii stângi şi o alta, în spatele celei drepte. El avea câte o cicatrice şi în dreptul fiecărei nări şi o alta, de aproximativ 12 centimetri lungime, pe umărul drept. Starul avea o serie de cicatrice lungi de 7,5 centimetri la baza gâtului şi câteva mai mici pe braţe şi la încheieturi. O altă cicatrice a fost identificată la nivelul ombilicului şi o alta, de 5 centimetri, pe partea dreaptă a abdomenului.
Zeev Kain a declarat că cele mai multe dintre acestea par să fie rezultatul unor operaţii estetice, deşi altele, precum o cicatrice de pe unul dintre genunchi, au apărut în urma unor intervenţii chirurgicale de urgenţă.
Acelaşi raport a găsit numeroase urme de înţepături pe ambele braţe, pe genunchi şi călcâie. Înţepăturile de pe picioare ar fi putut să provină de la tratamentele intravenoase care nu au fost descrise în acest raport, a explicat Zeev Kain.
Michael Jackson avea mai multe tatuaje, toate de natură cosmetică, precum cele întunecate din zona ambelor sprâncene şi sub ochi, dar şi unul roz în jurul buzelor.
Starul începea să chelească în partea din faţă a craniului, iar părul său din acea zonă a fost descris ca fiind scurt şi puternic ondulat. Această parte a craniului său a fost acoperită cu ceea ce părea a fi un tatuaj întunecat la culoare, care se întindea de la frunte către ambele urechi.
Totodată, medicii legişti au găsit numeroase zone depigmentate pe pielea starului, pe piept, abdomen, faţă şi braţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson: Starul avea o bună stare a sănătăţii generale.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson: Starul avea o bună stare a sănătăţii generale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei