Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Michael Douglas critică modul în care sunt distribuite filmele independente americane

Filmele independente bune îşi găsesc cu greu distribuitori în această perioadă de recesiune, a declarat actorul Michael Douglas sâmbătă, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF), informează AFP.
"Dacă ne uităm la acest festival, remarcăm că industria americană a distribuitorilor de film traversează o perioadă dificilă", a spus actorul într-o conferinţă de presă organizată pentru promovarea lungmetrajului "Solitary Man", de David Koppelman. "Numărul filmelor de calitate pe care le găsim la TIFF şi care nu au un distribuitor în SUA este scandalos. Există aici producţii foarte bune care reprezintă talente şi care nu au un distribuitor", a adăugat el.
Organizatorii TIFF au refuzat să comenteze asupra acestui subiect înainte de încheierea festivalului, pe 19 septembrie. Însă mai multe alte vedete, printre care George Clooney, s-au alăturat criticilor lui Douglas.
"Este cu siguranţă dificil să produci un film acum", a spus Clooney. "Fac eforturi pentru a încerca să fac filme respectând limitele unui buget... însă este dificil", a adăugat acesta.
"Trebuie să schimbăm modelul economic după care sunt făcute filmele pentru actori ca mine. Aceşti actori ar trebui să joace pentru aproape nimic. Dacă filmul aduce bani, atunci actorul face bani. Şi dacă nu face bani, actorul va fi făcut filmul pe care şi-l dorea", a spus acesta.
TIFF este cel mai mare festival de cinema din America de Nord. Tradiţia impune ca evenimentul să fie frecventat de marile studiouri şi de marii distribuitori de filme, întrucât la festival sunt prezenţi şi numeroşi reprezentanţi ai presei americane.
Michael Douglas a câştigat un premiu Oscar, în 1987, pentru rolul său din filmul "Wall Street". El a jucat în filme cu teme variate, precum "Atracţie fatală", "Trafic" şi "Doar tu şi eu. Al treilea e în plus".
Actorul recunoaşte că se dezlipeşte cu greu de soţia sa, actriţa Catherine Zeta-Jones, şi de copiii pentru a juca într-un nou film şi nu acceptă decât anumite roluri, pe care le consideră interesante.
"Nu ies prea des din casă, însă când am citit scenariul lui Brian Koppelman, am văzut o operă foarte foarte frumoasă", a spus Douglas despre noul său film, "Solitary Man".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Michael Douglas critică modul în care sunt distribuite filmele independente americane.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Michael Douglas critică modul în care sunt distribuite filmele independente americane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei