Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Madonna, una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume.
În 1982, Madonna a pus bazele primei sale formaţii, "Breakfast Club", în cadrul căreia a activat în calitate de toboşar şi de solistă a trupei. În acelaşi an a apărut primul său disc single, "Everybody", urmat, un an mai târziu, de albumul de debut, care îi poarta numele, şi care a ajuns pe locul 8 în topul albumelor din Statele Unite.
Doi ani mai târziu, Madonna a lansat cel de-al doilea album, "Like a virgin", devenit primul ei album No. 1 din SUA. Tot în 1984, vedeta a şocat opinia publică şi critica de specialitate cu prestaţia ei de la gala MTV Video Music Awards, în timpul căreia a interpretat o versiune inedită a piesei "Like a virgin", diva ieşind dintr-un tort îmbracată într-o rochie de mireasă.

Anul 1985 a marcat consacrarea la nivel mondial al artistei, prin succesul pieselor "Material Girl", "Dress You Up" şi "Angel".
În iulie 1985 se lansează filmul "Desperately Seeking Susan", cu Madonna în rolul principal. Pentru a promova filmul, artista a compus o noua piesa, "Into the Groove”, care a ajuns pe locul 1 în topurile din Marea Britanie. În acelaşi an, cântăreaţa porneşte în primul său turneu mondial.
În timpul filmărilor videoclipului "Material Girl", Madonna îl întâlneşte pe Sean Penn, cu care se căsătoreşte în acelaşi an, mariajul lor nefiind însă unul de durată.
Ea primeşte Premiul MTV VMA în 1987, pentru "Cel mai bun videoclip al unei artiste", cu piesa "Papa Don\'t Preach".
După ce divorţează de Sean Penn în 1989, Madonna începe o relaţie cu celebrul Warren Beatty, considerat la acea oră un adevărat Don Juan al Hollywood-ului.
Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare ale filmului "Dick Tracy", unde Madonna joaca rolul fetei rele, Breathless Mahoney.
În aprilie 1990, Madonna a început turneul "Blonde Ambition", considerat de criticii de pretutindeni drept cel mai teatral, conceptual şi deosebit din punct de vedere coregrafic dintre turneele artistei.

La sfârşitul lui 1990, Madonna a lansat primul ei disc de colecţie, "The Immaculate Collection", incluzând şi piesa "Justify My Love". După ce videoclipul piesei a fost interzis de MTV din cauza conţinutului lui mult prea erotic, casa de discuri a decis sa îl lanseze în format VHS, fiind vândut în peste 400.000 de exemplare.
În 1992, Madonna a lansat prima ei carte, "SEX", vândută în peste 1.400.000 de exemplare în numai şase luni. La sfârşitul aceluiaşi an, Madonna a înfiinţat propria ei companie de entertainment, "Maverick", care a promovat artişti precum Alanis Morisette sau Candlebox.

Listei pieselor de succes ale Madonnei i se adaugă "Take a bow" în 1994, single care s-a menţinut pe locul 1 în topurile din întreaga lume timp de peste 30 de săptămâni.
În 1996, cântăreaţa joacă în "Evita", unde o interpretează pe prima doamnă argentiniana, Eva Perón. Madonna a câştigat Globul de Aur şi premiul Oscar pentru cel mai bun cântec, "You must love me", una dintre piesele de pe coloana sonoră a filmului.
În acelaşi an, artista dă naştere primul ei copil, Lourdes, a cărei tată este Carlos Leon, antrenorul personal de fitness al artistei.
După patru ani în care nu a lansat niciun album nou, Madonna revine, în 1998, cu un stil nou, cu influenţe din muzica electronică şi cu o estetică mistică. Albumul "Ray of Light" a fost materialul discografic cel mai bine primit de critici, după "Like a Prayer".

În 1999, Madonna a lansat un nou single de succes, intitulat "Beautiful Stranger", şi apoi, în 2000, albumul "Music", cu influenţe electronice, dar şi country.

Tot în 2000, Madonna a câştigat premiul Grammy pentru piesa "Beautiful Stranger", desemnată "cel mai bun cântec scris pentru un film sau o producţie de televiziune" şi, în decembrie, se căsătoreşte în Scoţia cu celebrul regizor britanic Guy Ritchie, tatăl celui de-al doilea ei copil, Rocco.

În 2001, Madonna porneşte în turneul mondial "Drowned World Tour". Turneul a fost lansat pe DVD în noiembrie 2001 şi a coincis cu lansarea celui de-al doilea album "Greatest hits" al artistei.

Piesa "Die another day", inclusă pe coloana sonoră a filmului cu James Bond cu acelaşi titlu - "Die another day" -, marchează 20 de ani de carieră ai artistei.

În 2003, la cea de-a 20-a gală MTV VMA, artista a şocat din nou opinia internaţională, de această dată printr-o interpretare live a hiturilor "Hollywood" şi "Like a Virgin" alături de Christina Aguilera şi de Britney Spears, la mijlocul piesei Madonna sărutându-se cu ambele artiste.

Anul următor, ea porneşte într-un nou turneu mondial, "Re-Invention Tour", pe durata căruia a fost filmat un nou documentar, "I´m Going to Tell You a Secret", care prezinta detalii despre viaţa personală a Madonnei.
Anul 2005 înseamnă o revenire a Madonnei, cu "Confessions on a Dance Floor", considerat de critici drept unul dintre cele mai bune albume ale sale.

Cu un sound dance şi influenţe retro, primul single, "Hung Up", revitalizează marele succes din anii ‘70 al trupei Abba, "Gimme Gimme Gimme".

În anul următor, ea începe turneul "Confessions Tour", al şaptelea din carieră. Tot în 2006, Madonna şi Guy Ritchie au adoptat primul copil din Malawi, David Banta.

Pe 16 mai 2007, Madonna a lansat o piesă disponibilă numai în format digital, intitulată "Hey You”. Aceasta a devenit imnul concertelor Live Earth, fiind valabilă gratuit pentru download, timp de o săptămână.

Madonna a fost inclusă în Rock’n’Roll "Hall of Fame" printr-o ceremonie care a avut loc pe data de 10 martie 2008.

În acelaşi an, Madonna a lansat turneul mondial, intitulat "Sticky & Sweet Tour".

Turneul a vizitat Europa, America de Nord şi America de Sud, devenind, potrivit Live Nation, turneul cu cel mai mare succes din cariera unui artist solo, reuşind să stabilească recorduri de audienţă pe stadionul Wembley din Londra. Acest record a fost doborât în urmă cu câteva zile de trupa irlandeză U2.
În 2009, Madonna a adoptat al doilea copil din Malawi, micuţa Mercy şi intenţionează să lanseze, până la finele anului, compilaţia "Celebration".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Madonna, una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor.
 Vizualizări articol: 338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Madonna, una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei