Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit

Producătorul de televiziune român Valeriu Lazarov a murit marţi dimineaţă, la Madrid, la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit informaţiilor oferite de fiul acestuia, Valerio, citat de publico.es.
Valerio Lazarov a fost director general şi consilier al televiziunii Telecinco din 1985 până în 1994 şi un celebru realizator al Televiziunii Spaniole în anii 1970.
El a murit marţi dimineaţă, la Madrid, potrivit informaţiilor oferite de fiul său.
Trupul neînsufleţit al producătorului de televiziune va fi transportat marţi la un serviciu de pompe funebre din localitatea madrilenă Tres Cantos.

 

A revoluţionat divertismentul de televiziune românesc

Valeriu Lazarov, unul dintre cei care au revoluţionat divertismentul de televiziune românesc, şi-a dedicat peste 50 de ani din viaţă pentru a produce programe pentru televiziuni din Spania, Italia şi România, numele lui fiind legat şi de cea mai longevivă producţie românească, "Surprize, Surprize".
Valeriu Lazarov, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuţi producători de televiziune din România şi Spania, s-a născut la 20 decembrie 1935, la Bârland.
Între 1953 şi 1957 a studiat regia la Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. (IATC). Totuşi, principala lui profesie a fost nu de actor, ci de om de televiziune. Astfel, în 1966 a participat la Festivalul de televiziune de la Monte Carlo, cu filmul "Omul şi camera". În 1968 a înregistrat emisiuni la TVE, postul public de televiziune din Spania, la invitaţia directorului general al postului, Juan Jose Roson. Tot în 1968, Lazarov a avut primul succes la TVE, cu spectacolul muzical "El irreal Madrid", cu care a obţinut Nimfa de Aur, la festivalul de la Monte Carlo.
Ulterior, Valeriu Lazarov s-a stabilit în Spania, fugind de regimul comunist român. A muncit peste 10 ani în domeniul televiziunii din Spania, iar în 1979, Lazarov a început colaborarea la televiziunea naţională italiană, RAI, pentru a realiza o serie de programe - "Tilt". Imediat a început să lucreze pentru Silvio Berlusconi, la Canale 5, unde a ajuns director de producţie, preşedintele Consiliului de administraţie şi director al centrului de producţie Videotime. În 1989, Lazarov a revenit în Spania, unde a condus postul Tele 5, controlat de Silvio Berlusconi, până în 1994.
Valeriu Lazarov - sau Valerio cum i se spunea în Spania - a fost director general şi consilier al televiziunii Telecinco din 1985 până în 1994 şi un celebru realizator al Televiziunii Spaniole în anii 1970.
În 1995, Valeriu Lazarov şi-a înfiinţat compania de producţie, Prime Time Communications. Valeriu Lazarov este cunoscut ca fiind omul care a revoluţionat divertismentul românesc de televiziune, după anii \'90. Astfel, în 2005, el a realizat "Genialii", iar în 2007, serialul "Chiquititas", producţii difuzate şi de televiziunile din România. Este cunoscut ca "părintele" celei mai longevive emisiuni, "Surprize, surprize" (difuzată timp de nouă ani la TVR), dar şi al altor emisiuni de succes, precum "Din Dragoste", "Iartă-mă", "Sub alt chip", "Imprevizibilii", "Ploaia de stele", "Babilonia" etc.
El s-a căsătorit cu Augusta Lazarov, în 2004, la Madrid. Lazarov era tată a cinci copii.

 

Înmormântat astăzi, la Madrid

Valeriu Lazarov va fi înmormântat astăzi, la Madrid, iar serviciile funerare din capitala Spaniei vor fi urmate de o slujbă religioasă ortodoxă care va avea loc la Bucureşti, la o dată care urmează să fie comunicată, a transmis într-un comunicat, remis MEDIAFAX, familia Lazarov.
"Cu imensă durere în suflet şi veşnică iubire, vă comunicăm că marţi, 11august 2009, la ora 3.45 (ora Regatului Spaniei), a trecut în nefiinţă Valeriu Lazarov, tată, soţ şi bunic", se arată în comunicatul familiei Lazarov.
Potrivit comunicatului, cauza decesului a fost reprezentată de "complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală pe colon".
"Mâine, 12 august, se vor desfăşura serviciile funerare în Madrid, urmate de o slujbă religioasă ortodoxă ce va avea loc la Bucureşti, la o dată pe care o vom comunica ulterior. Mulţumim tuturor celor care ne sunt alături în aceste dureroase momente!", mai transmite familia Lazarov.

 

Andreea Marin Bănică: Valeriu Lazarov mi-a fost ca un tată

Vedeta de televiziune Andreea Marin Bănică a declarat pentru MEDIAFAX că producătorul Valeriu Lazarov a fost un om care şi-a pus amprenta asupra vieţii ei, aşa cum nu a făcut-o nimeni, şi a ghidat-o ca un tată şi în viaţa sa personală.
"Valeriu Lazarov este un om care şi-a pus amprenta pe viaţa mea, aşa cum nu a făcut-o nimeni, pentru că m-a învăţat mult din ceea ce ştiu în profesie, aproape totul, pentru că m-a învăţat să menţin ştacheta sus şi să nu accept compromisul, pentru că m-a învăţat autodisciplina şi respectul de sine şi pentru că, dincolo de toate astea, mi-a fost ca un tată şi m-a ghidat ca un tată şi în viaţa mea personală", a spus Andreea Marin Bănică.
Ea a precizat că a vorbit în urmă cu câteva zile cu Valeriu Lazarov şi era foarte bine. "Era un om foarte discret şi nu recunoştea, probabil, nici faţă de sine că are o problemă de sănătate şi lucra şi pe patul de spital. Asta înseamnă să fii un om greu", a mai spus Andreea Marin Bănică.
Andreea Marin a colaborat cu Valeriu Lazarov la mai multe proiecte de televiziune. Ea a prezentat cea mai longevivă emisiune de televiziune, "Surprize, Surprize", difuzată pe TVR 1 din 1999 până în 2008.
"Între numele Andreea Marin Bănică şi Valeriu Lazarov nu poţi pune decât cuvântul respect, nu pentru o zi, un sezon, sau un an, ci pentru o viaţă. Regizorul Valeriu Lazarov este mai mult decât mentorul meu, îmi este ca un tată şi e omul căruia îi datorez mult din ceea ce sunt astăzi ca profesionist. Cum nu sunt un om care să se mulţumească a face o viaţă întreagă acelaşi lucru, chiar dacă e un succes neegalat până acum ca durată (9 ani), am luat hotărârea ca, odată cu naşterea primului meu copil, să fac o mare schimbare şi în plan profesional, nu doar în cel personal. Asta înseamnă un pas înainte şi, dacă veţi avea răbdare, veţi înţelege în câteva luni de ce spun asta. Chiar dacă pe moment am hotărât să-mi pun ideile în practică pe cont propriu (e, de altfel, un pas firesc în evoluţia mea), nu exclud, pe viitor, şi chiar îmi doresc, o colaborare, în paralel, cu domnul Valeriu Lazarov, de la care, negreşit, mai am multe de învăţat", a spus Andreea Marin Bănică, în data de 13 februarie anul trecut, după ce Valeriu Lazarov a anunţat că emisiunea "Surprize, Surprize" va intra, începând din 2008, într-o perioadă "de odihnă".
Andreea Marin Bănică a mai colaborat cu Valeriu Lazarov şi pentru show-ul "Sub alt chip", difuzat în 2007, tot la TVR 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei