Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2009 - Anul XIV, nr. 167 (4153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carla Bruni şi Aretha Franklin au cântat în onoarea lui Nelson Mandela, sâmbătă, la New York

Carla Bruni, Gloria Gaynor şi Aretha Franklin s-au numărat printre personalităţile care i-au adus un omagiu lui Nelson Mandela, la cea de-a 91-a aniversare a acestuia, în cadrul unui concert organizat în scop caritabil, la New York, informează AFP.
Concertul a debutat cu melodia "I Will Survive" de Gloria Gaynor, care a fost urmată de recitalurile unor vedete precum Stevie Wonder, Queen Latifah, Wyclef Jean, Lil\' Kim, Dave Stewart şi Will.i. am, dar şi de Soweto Gospel Choir.
Printre invitaţii care au păşit pe covorul roşu al maiestuoasei săli Radio City s-au numărat Forest Whitaker, Morgan Freeman, Whoopy Goldberg, Susan Sarandon şi Matt Damon.
Concertul "Mandela Day" încheie săptămâna în cadrul căreia a fost celebrat eroul luptei împotriva apartheidului în Africa de Sud. Dar deţinătorul Premiului Nobel pentru Pace nu a putut fi prezent la New York, din motive de sănătate. El şi-a sărbătorit ziua de naştere la Johannesburg, alături de familie şi de apropiaţi.
Fundaţia Mandela, care are ca scop păstrarea moştenirii politice a fostului lider sud-african, a lansat, anul acesta, "Ziua Mandela", pe 18 iulie, dată care coincide cu aniversarea primului preşedinte de culoare al Africii de Sud. În această zi, fiecare om ar fi trebuit să îşi dedice 67 de minute acţiunilor de voluntariat, cifra 67 simbolizând anii de luptă ai lui Mandela pentru egalitatea între rase, în Africa de Sud.
Concertul din New York a vizat strângerea de fonduri pentru lupta împotriva SIDA, în cadrul Campaniei 46664, numărul de identificare al lui Mandela în cei 27 de ani petrecuţi în închisoare, înaintea mandatului de preşedinte, între 1994 şi 1999.
Pentru Carla Bruni-Sarkozy a fost primul recital public, după ce a devenit prima doamnă a Franţei, în februarie 2008. Deşi aceasta a declarat că nu va mai cânta cât timp soţul său va fi preşedinte, a făcut o excepţie de la regulă, fiind vorba de strângerea de fonduri pentru lupta contra SIDA. Carla Bruni, al cărui frate a murit de SIDA, este ambasadoare a Fondului mondial pentru lupta împotriva acestei maladii.
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a venit la gală şi a avut, vineri, o întâlnire cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la Consulatul francez de la New York.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carla Bruni şi Aretha Franklin au cântat în onoarea lui Nelson Mandela, sâmbătă, la New York.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carla Bruni şi Aretha Franklin au cântat în onoarea lui Nelson Mandela, sâmbătă, la New York0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei