Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2009 - Anul XIV, nr. 138 (4124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Harrison Ford, actorul cu cele mai mari încasări la Hollywood, în 2008

Harrison Ford este actorul cu cele mai mari încasări la Hollywood pe anul 2008, graţie rolului din "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", care i-a adus un onorariu de peste 65 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes.
Ajuns la vârsta pensionării, Harrison Ford, în vârstă de 66 de ani, părea să se concentreze în ultimii ani mai mult pe viaţa de familie, alături de logodnica sa, actriţa Calista Flockhart, decât pe continuarea carierei în cinematografie. Însă el a fost convins de regizorul Steven Spielberg să revină pe marile ecrane în 2008, odată cu cel mai recent proiect din seria "Indiana Jones".
Potrivit revistei Forbes, acest rol i-a adus renumitului actor american încasări de peste 65 de milioane de dolari, plasându-l pe prima poziţie în clasamentul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood pe anul 2008.
Harrison Ford a negociat şi a obţinut din partea producătorilor filmului "Indiana Jones şi regatul craniului de cristal" şi un anumit procent din încasările acestui proiect, în care au mai apărut Cate Blanchett şi Shia LaBeouf.
Deşi filmul nu a fost bine primit de criticii de specialitate, interpretarea lui Harrison Ford a celebrului arheolog ce se confruntă cu o serie de probleme, dar care găseşte întotdeauna soluţiile salvatoare la momentul potrivit, s-a bucurat de un imens succes de casă.
Filmul "Indiana Jones şi regatul craniului de cristal" a obţinut încasări totale de peste 820 de milioane de dolari pe plan mondial, ocupând a 23-a poziţie în clasamentul celor mai profitabile filme din toate timpurile.
Din 2000 şi până în 2008, Harrison Ford mai jucase doar în patru filme, dar nici unul dintre acestea nu a avut succes.

 

Adam Sandler, locul II

Pe poziţia a doua în topul realizat de Forbes s-a situat actorul de comedie Adam Sandler, care a obţinut încasări de 55 de milioane de dolari, pentru rolurile din filmele "Nu te pune cu Zohan" şi "Poveşti de adormit copiii".
Will Smith, care a fost declarat la începutul anului cel mai popular actor de la Hollywood, a ocupat a treia poziţie, cu încasări de 45 de milioane de dolari în 2008. Două dintre peliculele în care a jucat, " Hancock" şi "Şapte suflete", au fost desfiinţate de critica de specialitate, dar au reuşit să obţină împreună peste 800 de milioane de dolari din vânzările de bilete.
În ciuda unei serii întregi de eşecuri din ultimii ani, precum filmul "Ţi-l prezint pe Dave", actorul de comedie Eddie Murphy a ocupat locul al patrulea, cu venituri de 40 milioane de dolari primiţi în 2008.
Nicolas Cage, considerat unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood, s-a clasat pe locul al cincilea, cu venituri de 40 milioane de dolari, obţinute în 2008. Deşi a primit onorarii mai mici decât cele ale colegilor săi din branşă, Nicolas Cage are şanse reale de a se menţine în acest clasament şi în 2010, deoarece şase dintre filmele sale vor fi lansate în următorii doi ani.
Tom Hanks a ocupat poziţia a şasea, cu venituri anuale de 35 milioane de dolari, fiind urmat de Tom Cruise, pe poziţia a şaptea, cu încasări de 30 milioane de dolari, generate de succesul thrillerului despre Al Doilea Război Mondial, "Operaţiunea Valkyrie".
Topul 10 al acestui clasament este completat de actorii Jim Carey (28 de milioane de dolari), Brad Pitt (28 de milioane de dolari) şi Johnny Depp (27 de milioane de dolari).
Christian Bale este singurul actor britanic din top 20, cu un venit anual de 10,84 milioane de dolari, însă editorii revistei Forbes preconizează că el va intra cu siguranţă în topul 10 al actorilor cu cele mai mari încasări de anul viitor, graţie rolurilor din filmele "Terminator: Salvarea" şi "Inamicii Publici", în care joacă alături de Johnny Depp.
Pentru a calcula veniturile încasate de starurile de la Hollywood, editorii revistei Forbes au contactat agenţii de presă ai actorilor, avocaţii acestora, dar şi producătorii filmelor cu succes de casă în anul 2008. Contractele de sponsorizare şi cele de publicitate ale actorilor au fost luate şi ele în calcul, înainte de alcătuirea listei finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harrison Ford, actorul cu cele mai mari încasări la Hollywood, în 2008.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harrison Ford, actorul cu cele mai mari încasări la Hollywood, în 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei