Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 feb 2009 - Anul XIV, nr. 47 (4033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gérard Depardieu, Daniel Auteuil şi Jean Reno, în topul celor mai bine plătiţi actori francezi

Gérard Depardieu, Daniel Auteuil, Vincent Cassel şi Jean Reno au fost incluşi în clasamentul celor mai bine plătiţi actori din cinematografia franceză, în 2008, a cărui primă poziţie a fost ocupată de Dany Boon, potrivit unui articol publicat de cotidianul Le Figaro, informează AFP.

Actorul francez Dany Boon se află în fruntea acestui clasament, datorită succesului comediei "Bienvenue chez les Ch\'tis". Actor, scenarist, regizor şi coproducător al acestui film, vizionat de 20,4 milioane de spectatori - cel mai mare succes al cinematografului francez în 2008 -, Danny Boon a primit un onorariu de 26 de milioane de euro din încasările de 150 de milioane de euro obţinute de acest lungmetraj.

Pe poziţiile următoare în acest top s-au clasat, în ordine, legendarul Gérard Depardieu (3,54 milioane de euro), fostul lider al clasamentului din 2008, Daniel Auteuil (3,5 milioane de euro), Vincent Cassel (2 milioane de euro) şi Jean Reno (1,8 milioane de euro).

În clasamentul actriţelor, ale căror onorarii sunt de trei ori mai mici faţă de cele ale actorilor, Josiane Balasko ocupă prima poziţie, cu un onorariu de 1,4 milioane de euro, aceasta fiind uyrmată în top de Catherine Frot (1 milion de euro), Karin Viard (900.000 de euro), Emmanuelle Béart (890.000 de euro) şi Agnès Jaoui (850.000 de euro).

Dany Boon, în vârstă de 42 de ani, pe numele său real Daniel Hamidou, este un actor de comedie originar din nordul Franţei, fiul unui emigrant algerian. Înainte de a fi actor, Dany Boon a fost pugilist şi apoi şofer de camion.

Originile lui l-au inspirat în realizarea comediei "Bienvenu chez les Ch\'tis". Acest film, care prezintă clişeele vehiculate în societate despre populaţia din nordul Franţei, despre concepţiile şi dialectul locuitorilor de acolo, denumiţi "les ch\'ti", prezintă şocul cultural suferit de un funcţionar de poştă, originar din sud, care a trebuit să se mute în nordul ţării.

Un remake al acestui film a fost deja programat de studiourile americane, iar rolul principal va fi deţinut de Will Smith.

Dany Boon a decis să boicoteze ceremonia premiilor César, care va avea loc vineri seară, la Paris, considerând că filmul său a primit prea puţine nominalizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gérard Depardieu, Daniel Auteuil şi Jean Reno, în topul celor mai bine plătiţi actori francezi.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gérard Depardieu, Daniel Auteuil şi Jean Reno, în topul celor mai bine plătiţi actori francezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei