Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duffy, marea câştigătoare la gala BRIT Awards

Cântăreaţa galeză Duffy a fost marea câştigătoare la gala BRIT Awards, care a avut loc miercuri seară, la Londra, după ce a câştigat trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun album, "Rockferry", informează Reuters.

Aceste premii confirmă remarcabilul debut al cântăreţei Duffy, relativ necunoscută în urmă cu un an. "Rockferry" a fost cel mai bine vândut album din Marea Britanie în 2008, iar vânzările pe plan mondial se apropie de cinci milioane de unităţi.

Duffy, în vârstă de 24 de ani, care a câştigat un premiu Grammy în Statele Unite în urmă cu 10 zile, a primit la gala de miercuri şi premiile BRIT pentru cea mai bună cântăreaţă britanică şi cel mai bun debut.

Atât Duffy, cât şi trupa Coldplay, care au interpretat piesa "Viva La Vida" la această gală, au primit câte patru nominalizări. După ce a câştigat trei premii Grammy, inclusiv pentru cel mai bun cântec al anului, Coldplay, una dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock britanice, a plecat de la gala BRIT Awards cu mâinile goale.

Spectacolul a început cu trupa irlandeză U2, care a interpretat piesa "Get On Your Boots", primul single de pe noul album, "No Line on the Horizon".

Printre momentele memorabile ale serii s-a numărat şi recitalul trupei Take That, care a interpretat piesa "Greatest Day" de pe o platformă în formă de OZN, în faţa unui public extaziat.

În privinţa celorlalte categorii, au fost consemnate câteva surprize. Veterani ai stilului heavy metal, muzicienii de la Iron Maiden s-au impus în mod surprinzător la categoria "cea mai bună trupă britanică live".

Americanii de la Kings of Leon, ale căror vânzări din Marea Britanie şi Australia le eclipsează pe cele din propria lor ţară, au fost ceilalţi mari câştigători ai serii, deoarece au fost recompensaţi cu premiile BRIT pentru cea mai bună trupă internaţională şi cel mai bun album internaţional.

Katy Perry a fost desemnată cea mai bună cântăreaţă internaţională, iar compatriotul ei, starul hip-hop Kanye West a câştigat premiul BRIT pentru cel mai bun cântăreţ internaţional.

Premiul pentru cel mai bun cântăreţ britanic a revenit lui Paul Weller, iar trupa Girls Aloud a primit premiul publicului pentru cel mai bun cântec britanic - "The Promise" -, piesă interpretată şi în cadrul galei.

Organizatorii au subliniat importanţa şi impactul pe care muzica britanică a avut-o în 2008 pe plan mondial, succes subliniat şi la premiile Grammy, cele mai prestigioase distincţii din industria muzicală americană.

Cu toate acestea, Robert Plant, fostul solist al trupei Led Zeppelin, care a primit cinci premii Grammy pentru excelenta lui colaborare cu Alison Krauss, a fost complet ignorat la ediţia din acest an a BRIT Awards, unde nu a primit nicio nominalizare.

Florence & the Machine au primit premiul BRIT din partea criticilor, iar muzicienii de la Pet Shop Boys au primit premiul pentru extraordinara contribuţie adusă muzicii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duffy, marea câştigătoare la gala BRIT Awards.
 Vizualizări articol: 348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Duffy, marea câştigătoare la gala BRIT Awards5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei