Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coldplay şi Duffy, marii favoriţi la BRIT Awards 2009

Trupa britanică Coldplay şi cântăreaţa galeză Duffy au obţinut câte patru nominalizări la Brit Awards, premii care vor fi decernate pe 18 februarie, la Londra, informează Reuters.

Cântăreaţa Adele, trupa indie pop Scouting For Girls şi rockerii de la Elbow au primit fiecare câte trei nominalizări.

Coldplay a fost nominalizată la categoriile "cea mai bună trupă britanică" şi "cel mai bun album britanic" - considerate cele mai importante premii ale industriei muzicale din Marea Britanie - datorită vânzărilor mari înregistrate de cel mai recent material discografic al trupei, "Viva La Vida or Death and All His Friends". Trupa Coldplay a fost nominalizată şi la categoriile "cel mai bun cântec britanic" şi "cea mai bună interpretare live".

Relativ necunoscută până în urmă cu un an, cântăreaţa Duffy a avut un mare succes comercial cu albumul ei de debut, "Rockferry", fiind cel mai de succes material discografic britanic al anului 2008, cu aproape 4,5 milioane de copii vândute pe plan mondial. Duffy a fost nominalizată la categoriile "cel mai bun album", "cel mai bun cântec" ("Mercy"), "cea mai bună cântăreaţă britanică" şi "cel mai bun artist debutant britanic".

Cel mai bun cântec britanic va fi ales în urma voturilor publicului, în seara galei de decernare a premiilor.

La secţiunile internaţionale, aceleaşi cinci nume concurează atât pentru "cel mai bun artist internaţional", cât şi pentru "cel mai bun album internaţional": AC/DC, Fleet Foxes, The Killers, Kins of Leon şi MGMT.

Adele a fost nominalizată la categoriile "cea mai bună cântăreaţă britanică", "cel mai bun artist debutant" şi "cel mai bun cântec britanic".

Totodată, trupa Elbow concurează la categoriile "cel mai bun grup britanic", "cel mai bun album" şi "cea mai bună interpretare live", unde a fost nominalizată şi trupa Scouting for Girls, care a mai fost selecţionată şi la premiile pentru cel mai bun debut şi cel mai bun cântec ("Heartbeat").

De asemenea, alte patru nume importante - Ting Tings, Radiohead, Girls Aloud şi Estelle - au primit câte două nominalizări la BRIT Awards.

Organizatorii BRIT Awards au anunţat că Take That, Coldplay, U2, Kings of Leon, Duffy şi Girls Aloud vor concerta în cadrul galei.

Un premiu special pentru contribuţia extraordinară adusă industriei muzicale va fi acordat trupei Pet Shop Boys.

Artiştii britanici au avut un foarte mare succes în 2008, fapt subliniat şi de nominalizările lor la premiile Grammy, cele mai prestigioase trofee ale industriei muzicale mondiale, ce vor fi decernate la Los Angeles, pe 8 februarie. Dintre cele 20 de nominalizări la cele patru categorii principale ale premiilor Grammy, 13 au revenit artiştilor britanici.

Gala BRIT Awards va avea loc la Earls Court Exhibition Centre din Londra, pe 18 februarie, în faţa unui public de peste 10.000 de persoane. Una dintre gazdele galei va fi Kylie Minogue.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coldplay şi Duffy, marii favoriţi la BRIT Awards 2009.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coldplay şi Duffy, marii favoriţi la BRIT Awards 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei