Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2009 - Anul XIV, nr. 15 (4001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

U2 şi-a prezentat noul single, "Get On Your Boots"

Membrii trupei irlandeze U2 şi-au prezentat, luni, în premieră, la radioul public din Dublin, noul lor single, intitulat "Get On Your Boots", care va fi inclus pe albumul "No Line On The Horizon", ce urmează să fie lansat în martie, informează New Musical Express.

"Get On Your Boots" este primul single extras de pe albumul "No Line On The Horizon", primul material de studio lansat de trupă în ultimii cinci ani.

Rockerii irlandezi au prezentat noua piesă la radioul de stat din Dublin şi apoi pe site-ul lor oficial.

"No Line On The Horizon", cel de-al 12-lea album de studio al trupei U2, va fi lansat pe 2 martie în Marea Britanie şi o zi mai târziu pe plan internaţional - inclusiv în România.

Acest material urmează celui intitulat "How To Dismantle An Atomic Bomb", care a fost lansat la sfârşitul anului 2004 şi care s-a vândut în peste nouă milioane de exemplare în lumea întreagă. Totodată, acesta a fost al doilea material al trupei U2 premiat cu Grammy la categoria "albumul anului", după "The Joshua Tree", în 1987.

Piesele pentru "No Line On The Horizon" au fost produse de mai vechii colaboratori ai trupei irlandeze, Brian Eno şi Daniel Lanois. Trupa U2 a decis să renunţe la includerea pe acest material discografic a pieselor înregistrate în 2006 alături de producătorul Rick Rubin, cel care a asigurat revenirea pe scena muzicală a lui Johnny Cash.

Noul album, în formatul standard, va fi acompaniat de o broşură de 24 de pagini. Formatul digipak include o varianta mai mare a broşurii, precum şi filmul "Liniar", al regizorului şi fotografului Anton Corbijn. De asemenea, va fi disponibilă şi o ediţie limitată a unei reviste de 64 de pagini, care va prezenta o conversaţie a membrilor trupei cu Catherine Owens, precum şi noi fotografii realizate de Anton Corbijn. Totodată, "No Line On The Horizon" va fi disponibil şi pe vinyl.

Piesele incluse pe album sunt "No Line On The Horizon", "Magnificent", "Moment of Surrender", "Unknown Caller", "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight", "Get On Your Boots", "Stand Up Comedy", "Fez - Being Born", "White As Snow", "Breathe" şi "Cedars Of Lebanon".

Trupa irlandeză nu a anunţat, deocamdată, dacă va organiza un turneu mondial de promovare. Precedentul turneu mondial al trupei, "Vertigo", s-a desfăşurat în perioada martie 2005 - decembrie 2006.

 

170 de milioane de albume vândute

Trupa rock U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

U2 s-a adaptat mai apoi şi revoluţiilor dance şi alternative din muzică, reinventându-se cu albumul "Achtung Baby", din 1991, acompaniat de turneul "Zoo TV". Experimente similare au continuat de-a lungul anilor '90. Începând cu 2000, U2 a adoptat un sound ceva mai tradiţional, care reuşeşte, însă, să păstreze influenţele explorărilor lor muzicale.

De-a lungul timpului, trupa a vândut mai bine de 170 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat mai multe premii Grammy decât oricare altă trupă (22 în total). În 2005, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Revista Rolling Stone a situat-o pe poziţia 22 în topul celor mai buni artişti ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei, ca trupă, dar şi ca solişti, membrii U2 s-au implicat în lupta pentru apărarea drepturilor omului şi s-au alăturat campaniilor unor organizaţii umanitare, precum Amnesty International, sau au lansat, la rândul lor, acţiuni de acelaşi gen - ONE Campaign, DATA (Debt, AIDS, Trade in Africa) etc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului U2 şi-a prezentat noul single, "Get On Your Boots".
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
U2 şi-a prezentat noul single, "Get On Your Boots"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei