Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tom Cruise susţine că s-a vindecat de dislexie cu ajutorul bisericii scientologice

Actorul american Tom Cruise susţine că biserica scientologică, al cărei membru este, l-a ajutat să se vindece de dislexia de care a suferit în copilărie, boală cu care a fost diagnosticat la vârsta de 7 ani, potrivit unui interviu acordat revistei spaniole XL Semanal, informează dailymail.co.uk.

Tom Cruise, membru activ în cadrul cultului scientologic, a mărturisit că, în adolescenţă, era adeseori îngrijorat, frustrat şi plictisit şi că de multe ori nu se putea concentra în timpul orelor de şcoală.

Cruise a declarat că era "practic analfabet" în momentul în care a absolvit liceul, în 1980, dar că ulterior a învăţat să citească perfect cu ajutorul tehnicilor propuse de întemeietorul cultului scientologic.

În 2003, Cruise a supărat asociaţiile bolnavilor de dislexie, când a pretins într-un interviu că biserica scientologică l-a vindecat definitiv de această boală, care este o tulburare nervoasă, constând în dificultatea de a citi şi a înţelege ceea ce se citeşte.

Cruise, care este unul dintre fondatorii Scientology Education and Literacy Project din Hollywood, susţine că, după ce a citit cartea lui Ron Hubbard (întemeietorul cultului scientologic, n.r.), "The Basic Study Manual", s-a vindecat de dislexie.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul science-fiction Lafayette Ron Hubbard (1911-1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială.

Cultul are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

În urmă cu o săptămână, presa a vehiculat informaţia că celebrul cuplu de actori format din Tom Cruise şi Katie Holmes se tem pentru vieţile lor, după ce au primit ameninţări cu moartea. Surse din anturajul cuplului au declarat că ameninţările au fost primite din partea unor grupuri care se opun cultului scientologic. Măsurile de securitate au fost întărite, cei doi actori şi fiica lor, Suri, în vârstă de doi ani, circulând numai cu un vehicul blindat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tom Cruise susţine că s-a vindecat de dislexie cu ajutorul bisericii scientologice.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tom Cruise susţine că s-a vindecat de dislexie cu ajutorul bisericii scientologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei