Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicole Kidman a supărat aborigenii din Australia deoarece a cântat la un instrument tradiţional

Actriţa Nicole Kidman a supărat comunitatea aborigenă australiană pentru că, în timpul unei emisiuni de televiziune din Germania, a încercat să cânte la instrumentul muzical tradiţional didgeridoo, deşi tradiţia interzice acest lucru femeilor, informează telegraph.co.uk.

Comunitatea aborigenă a fost indignată de gestul lui Kidman deoarece o veche tradiţie interzice femeilor să cânte la acest instrument.

Apariţia lui Kidman la televiziunea germană, în emisiunea "Wetten Das", era inclusă în cadrul turneului de promovare a celui mai recent film al său, "Australia". În timpul acestei emisiuni, actriţa australiană a suflat cu timiditate în instrumentul didgeridoo, în timp ce partenerul ei din filmul "Australia", actorul Hugh Jackman, a imitat unul din actorii aborigeni din film, stând pe platoul de filmare într-un singur picior.

Fapta actriţei australiene a atras criticile conducătorilor comunităţii aborigene din Australia, care au declarat că actriţa ar fi trebuit să cunoască aceste lucruri. Allen Madden, ataşat cultural şi responsabil cu educaţia în cadrul Consiliului Aborigenilor din Sydney, consideră că regizorul Baz Luhrmann ar fi trebuit să îşi informeze echipa de actori despre tradiţiile aborigenilor. "Cred că ea nu ştia acest lucru, altfel nu ar fi cântat la acel instrument", a declarat Madden pentru publicaţia Sydney Morning Herald.

Numeroase grupuri din cadrul comunităţii aborigene consideră că femeile care cântă la didgeridoo vor deveni infertile.

La începutul anului, protestele aborigenilor au determinat prestigioasa editură Harper Collins să îşi ceară scuze în mod public pentru includerea unui capitol în care este descrisă tehnica cântatului la didgeridoo în cartea "The Daring Book For Girls" şi să elimine acest capitol din ediţiile următoare.

O reclamă a unei firme australiene de turism a fost de asemenea puternic criticată, pentru că a prezentat imagini cu un sit sacru al aborigenilor, fără a avea permisiunea de a o face. Spotul companiei prezentase o actriţă înotând în apele limpezi ale cascadei King George Falls, un loc sacru al aborigenilor din comitatul Kimberley, unde se poate ajunge numai dacă se trece peste teritoriul aborigenilor.

Filmul "Australia" prezintă povestea unei tinere aristocrate britanice, interpretată de Kidman, care călătoreşte în Australia, unde se va îndrăgosti de această ţară, de un bărbat şi de un băieţel aborigen.

Filmul a primit aprecieri lipsite de entuziasm din partea criticilor şi, până în prezent, este foarte departe de a reprezenta un succes de casă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicole Kidman a supărat aborigenii din Australia deoarece a cântat la un instrument tradiţional.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nicole Kidman a supărat aborigenii din Australia deoarece a cântat la un instrument tradiţional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei