Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Patience", al trupei Take That, cel mai popular cântec de leagăn

Piesele pop şi rock au înlocuit tradiţionalele cântece folosite pentru adormirea bebeluşilor, piesa "Patience", a trupei Take That, fiind cea mai populară, potrivit unui sondaj efectuat în Marea Britanie, preluat de bbc.co.uk.

Piesele "Angels", a lui Robbie Williams, şi "Wonderwall", a trupei Oasis, s-au dovedit foarte populare în rândul celor 2.000 de mame care au participat la acest sondaj.

Rezultatele studiului au arătat că două treimi dintre piesele preferate de mămici, considerate cântece pop-rock, sunt mai eficiente pentru adormirea micuţilor decât cântecele tradiţionale de leagăn.

Studiul a fost efectuat de un cunoscut site britanic dedicat îngrijirii copiilor, The Baby Website. Purtătoarea de cuvânt a site-ului, Kathryn Crawford, a explicat aceste preferinţe surprinzătoare ale copiilor prin faptul că ei sunt influenţaţi de muzica pe care o ascultă mamele în timpul zilei.

"Patience", al trupei Take That, a fost declarat cel mai popular cântec de leagăn, în top urmând piesa "Angels", a lui Robbie Williams, şi "I Kissed a Girl", a lui Kate Perry. Pe poziţia a patra s-a clasat James Blunt, cu "You're Beautiful", iar locul al cincilea i-a revenit lui Elvis Presley, cu "Love Me Tender". Topul zece este completat de Christina Aguilera, cu "Beautiful", Duffy, cu "Warwick Avenue", Guns N' Roses, cu "Sweet Child O' Mine", Oasis, cu "Wonderwall", şi Sugababes, cu "Girls".

Acelaşi sondaj a relevat faptul că 13% dintre mamele britanice consideră cântecele de leagăn tradiţionale ca fiind prea învechite, iar 10% dintre intervievate au mărturisit că nu îşi aduc aminte versurile niciunui cântec de leagăn.

Aproape 50% dintre mame au declarat că trebuie să le cânte micuţilor lor pentru a-i linişti atunci când plâng, iar peste 33% au declarat că trebuie să le cânte micuţilor pentru a-i adormi.

Simon Cooper, de la casa de discuri Mother and Baby Music, care produce CD-uri cu muzică pentru copii, consideră că bebeluşii au nevoie de o anumită ambianţă şi de sunete ritmate pentru a se linişti, "deoarece de asta au avut parte când erau în pântecele mamelor lor". "Anumite piese pop le oferă aceste sunete, dar, cu siguranţă, nu toate", a adăugat Cooper.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Patience", al trupei Take That, cel mai popular cântec de leagăn.
 Vizualizări articol: 328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Patience", al trupei Take That, cel mai popular cântec de leagăn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei