Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regele Bhumibol al Thailandei, cel mai bogat monarh al lumii

Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei este cea mai bogată faţă regală a lumii, cu o avere estimată la 35 de miliarde de dolari, potrivit topului anual realizat de revista Forbes, în care regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii se situează pe locul al 12-lea, informează AFP.

Publicaţia americană a realizat topul 15 al celor mai bogate capete încoronate ale lumii - regi, şeici, prinţi -, precizând că nici unul dintre ocupanţii acestui clasament nu poate figura în cel al miliardarilor, pe care Forbes îl realizează anual, din cauză că averile lor sunt adesea moştenite şi împărţite între membrii familiilor regale.

După regele Thailandei, în vârstă de 80 de ani, urmează în top câţiva emiri ai petrolului: şeicul Khalifa ben Zayed Al Nahian, prinţ moştenitor al Abu Dhabi (60 de ani, 23 de miliarde), regele Abdallah al Arabiei Saudite (84 de ani, 21 de miliarde), sultanul din Brunei, Haj Hassanal Bolkiah (62 de ani, 20 de miliarde) şi şeicul Mohammed ben Rachid Al Maktoum de Dubai (58 de ani, 18 miliarde), unul dintre Emiratele Arabe Saudite.

Şeicul de Dubai mai deţine o avere imobiliară compusă dintr-un hotel la New York, Essex House, ferme în Kentucky (SUA) şi în Australia şi o parte din magazinul Barney's din New York, indică publicaţia.

Majoritatea prinţilor deţin, de altfel, fonduri suverane, care au cumpărat zeci de companii occidentale şi au investit în bănci, printre acestea numărându-se Citigroup, care are ca principal acţionar fondul suveran din Abu Dhabi, indică Forbes.

Cel mai tânăr monarh se situează pe ultimul loc al topului, regele Mswati III al Swaziland, în vârstă de 40 de ani, cu o avere de 200 de milioane de dolari. Topul mai include şi două femei, pe locul al 12-lea, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 82 de ani şi cu o avere de 650 de milioane de dolari, şi pe locul al 14-lea, regina Béatrix a Olandei, în vârstă de 70 de ani, cu o avere de 300 de milioane de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regele Bhumibol al Thailandei, cel mai bogat monarh al lumii.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regele Bhumibol al Thailandei, cel mai bogat monarh al lumii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei