Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gene Hackman spune că a renunţat la actorie

Gene Hackman, câştigător a două premii Oscar, considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, a declarat într-un interviu pentru Reuters că a renunţat la actorie, urmând să se dedice exclusiv scrisului.

Starul în vârstă de 78 de ani, printre ale cărui filme se numără "Filiera Franceză" şi "Necruţătorul", care nu a mai jucat într-un film de patru ani, spune că s-a "reinventat" ca scriitor.

Hackman şi scriitorul Daniel Lenihan au publicat recent cel de-al treilea roman al lor, un thriller din timpul războiului civil, "Escape from Andersonville".

În interviul acordat Reuters, Gene a declarat: "Nu am organizat nicio conferinţă de presă pentru a-mi anunţa retragerea, dar da, am renunţat la actorie. Mi s-a spus în ultimii ani să nu zic asta, în cazul în care ar fi apărut vreu rol minunat, dar nu mai vreau cu adevărat să joc".

Întrebat dacă îi lipseşte jocul, veteranul actor a răspuns: "Da, îmi lipseşte. Îmi lipseşte actul de a juca în sine şi asta este ceea ce am făcut vreme de aproape 60 de ani şi chiar mi-a plăcut. Însă domeniul este foarte stresant. Compromisurile pe care trebuie să le faci în filme sunt parte a bestiei şi am ajuns într-un moment în care pur şi simplu nu mai vreau să fac asta".

Hackman a mai spus că îi place scrisul pentru că îi place "singurătatea actului. În anumite puncte este similar actoriei, dar este mai personal şi simt că am mai mult control asupra a ceea ce încerc să spun şi să fac.". "Nu ştiu dacă îmi place scrisul mai mult decât actoria, este pur şi simplu diferit. Îl găsesc relaxant şi încurajator", a mai spus actorul.

Partenerul său de scris, Daniel Lenihan, spune că iniţial a fost surprins de faptul că actorul este interesat de acest domeniu şi de faptul că scrie atât de bine.

Hackman a mai adăugat că următoarea sa carte va fi, probabil, tot un roman istoric.

Actorul a fost distins cu două premii Oscar, pentru partiturile din filmele "Filiera Franceză" şi "Necruţătorul", şi a mai fost nominalizat la aceleaşi distincţii pentru rolurile din lungmetrajele "Bonnie şi Clyde", "I Never Sang for My Father" şi "Mississippi în flăcări".

Printre romanele scrise împreună cu Daniel Lenihan se numără şi "Wake of the Perdido Star".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gene Hackman spune că a renunţat la actorie.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gene Hackman spune că a renunţat la actorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei