Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 108 (8637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Erasmus+

Elevi de la Colegiul „Nicu Gane” și-au îmbunătățit abilitățile digitale la Izmir, Turcia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt elevi și cinci profesori ai Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni au participat la o mobilitate în Izmir, Turcia, organizată în perioada 22-28 aprilie de școala parteneră Karabaglar 15 Temmuz Sehitler Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi, în cadrul unui proiect Erasmus+.

Tema întâlnirii a fost îmbunătățirea abilităților digitale prin participarea la activități demonstrative în care sunt folosite instrumente și aplicații specifice pentru a eficientiza actul didactic (pentru profesori), respectiv desfășurarea de activități de prevenire și de combatere a bullying-ului, participarea la activități în aer liber: jocuri interactive și de cooperare, jocuri sportive, activități culturale care vizează respect și toleranță (pentru elevi).

La activitățile de formare de tip „job-shadowing” au participat trei profesori (prof. Irina Suman, prof. Ioan Caulea și psihologul colegiului, Luiza Nica), iar opt elevi de gimnaziu și liceu (Ilinca Suman - clasa a VI-a, Maia Ștefana Caulea - clasa a VII-a, Ioana Gabriela Busuioc și Teodora Neculau - clasa a X-a H, Maria Grigoraș și Daniel Jorea - clasa a XI-a G, Robert Constantin Marian - clasa a XI-a C și Maria Magdalena Țăranu - clasa a XII-a B), însoțiți de directorul adjunct al colegiului, prof. Luminița Corbu, și de prof. Bogdan Bădărău, au participat la o mobilitate de grup.

În cadrul acestui program, elevii și profesorii au avut parte de o experiență educațională și culturală fascinantă în Izmir, oraș cunoscut sub numele de Perla Mării Egee (fostul oraș antic Smirna), experiență care le-a oferit o altă perspectivă asupra interculturalității, a educației digitale în scopul creșterii performanței școlare.

 

Elevii din Izmir se axează pe activități extrașcolare

Eleva Ioana-Gabriela Busuioc ne-a spus: „Unul dintre aspectele memorabile ale mobilității Erasmus a fost interacțiunea cu elevii școlii din Izmir. Comunicarea cu tinerii dintr-un mediu academic diferit, dominat de aspecte precum tradiționalism și respect față de valorile naționale, a facilitat înțelegerea anumitor diferențe culturale, oferindu-le elevilor oportunitatea de a împărtăși pasiuni comune, dar și cunoștințe din diverse domenii. Spre deosebire de elevii români, cei din Izmir sunt axați în special pe activități extrașcolare, care le stimulează creativitatea și spiritul artistic, dată fiind deschiderea lor către universul cultural. Printr-o comunicare eficientă se pot înfrunta și chiar depăși barierele culturale, construind legături puternice și durabile. Pentru noi, Izmir va rămâne un reper despre ce înseamnă tradiție și religie îmbinate cu modernitate și progres, dar și mentalitate deschisă, educație digitalizată, disciplină și respect față de valorile naționale”.

Educația digitalizată a fost un alt factor remarcabil al experienței în Izmir. Cei implicați în proiect au avut ocazia să exploreze tehnologii inovatoare în procesul de învățare, care le-au permis să-și extindă orizonturile și să-și îmbunătățească abilitățile într-un mod interactiv. Elevii Colegiului Național „Nicu Gane” au prezentat în format digital anumite materiale didactice pe tema bullying-ului după descrierea detaliată a propriului liceu. Profesorii au avut ocazia să cunoască și alt sistem de învățământ, luând parte la diverse activități didactice oferite de școala-gazdă. Această abordare modernă a educației, folosind instrumentele digitale, i-a inspirat, motivându-i să fie mai creativi și mai adaptabili în mediul academic românesc.

 

Culoare, experiență, curiozitate și emoții

Tinerii din Fălticeni au explorat bogăția istoriei și a patrimoniului cultural al Izmirului, vizitând locații celebre, precum Casa Fecioarei Maria, vestitele atracții de la Ephesus, Hierapolis și Pamukkale, așa-numitele castele de bumbac.

„Izmir a însemnat culoare, experiență, curiozitate și emoții. Am văzut locuri la care nu ne gândeam că vom ajunge vreodată, am învățat despre culturi, mâncare și multe altele. Toate acestea au fost descoperite într-un mod deosebit datorită proiectului și profesorilor implicați. Nu în ultimul rând, colegii din echipă ne-au demonstrat că nu îți ia mai mult de două zile să cunoști un om, cu care să poți lega prietenii neașteptate”, au mărturisit elevii fălticeneni. 

„Am fost plăcut surprinși de ospitalitatea oamenilor din Izmir, care ne-au primit cu brațele deschise, împărtășindu-ne cu generozitate tradițiile și obiceiurile lor”, au precizat profesorii coordonatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul „Nicu Gane” și-au îmbunătățit abilitățile digitale la Izmir, Turcia.
 Vizualizări articol: 297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Colegiul „Nicu Gane” și-au îmbunătățit abilitățile digitale la Izmir, Turcia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei