Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 64 (8593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Motivație

Candidatul PNL pentru Primăria Mitocu Dragomirnei, Radu Aurelian Airoaie, este decis să își pună întreaga experiență în slujba locuitorilor acestei comune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Mitocu Dragomirnei, antreprenorul Radu Aurelian Airoaie, este decis să-și pună întreaga experiență de viață în slujba comunității locale pe care dorește să o conducă după alegerile locale de anul acesta. În vârstă de 47 de ani, Radu Aurelian Airoaie s-a născut, a crescut și și-a dezvoltat afacerea în Mitocu Dragomirnei, fiind cunoscut în comună ca un om bun, săritor și tenace care dacă își propune un lucru îl realizează indiferent de obstacole.

Mai mult, povestea de viață a lui Radu Airoaie este una cât se poate de interesantă, putând fi dată ca exemplu din toate punctele de vedere.

„Mă cunoaște toată lumea începând de la Lipoveni și până la Mitocaș și Dragomirna”, a spus Airoaie, care a adăugat că „am crescut la bunici în localitate, am urmat grădinița și școala în Mitocu Dragomirnei. De asta mi se și spune în localitate Radu Pop, pentru că pe bunicii mei îi chema Pop Aurelian și Angela.

Eu fiind crescut de către bunici, oamenii din sat îmi spuneau că sunt băiatul lui Pop. Părinții mei au divorțat, trăiesc ambii în comună, mama trăiește chiar lângă mine, are casă. Tatăl meu are casă și el în localitate. Ulterior, după ce am crescut mai mare, mi-am cunoscut și tatăl. Am stat la bunici până m-am căsătorit, la 23 de ani, cu Petronela, după care mi-am cumpărat o bucată de teren în spatele casei mamei mele și acolo mi-am făcut casa”.

 

  • „Am devenit mai puternic după o cădere pe care am avut-o în anul 2004, unul dintre cei care m-au ajutat mult să mă ridic fiind tatăl meu”

 

Radu Aurelian Airoaie povestește că până a avea propria afacere, în care lucrează alături de familie și de un prieten foarte bun, a început ca muncitor în mai multe firme, apoi a început pe cont propriu o activitate, după care a avut „o cădere”, reușind însă să își revină și să ajungă acolo unde este astăzi.

„Am lucrat ca muncitor în CPL, după care am început șoferia, am lucrat la fosta Mică Industrie, Mic-Ind, apoi am lucrat la Florconstruct ca șofer. Am spus că se poate mai mult și în anul 2001 mi-am cumpărat o basculă de 16 tone din economiile mele, dar m-a ajutat și un unchi care este în Italia. Am lucrat cu ea la cărat balast și să fac alte transporturi.

Am cumpărat mașina, iar ulterior mi-am plătit datoriile și am început să agonisesc, să strâng să fac cuibul și căsuța mea.

Firma Ara Trans am deschis-o în 2006 trecând apoi la camioane. La început am făcut transport pe România, iar mai apoi am început să merg afară și am trecut pe marfă generală, fiind o nișă mai largă de transport. Acum fac transport pentru import export și avem patru camioane pe firmă. În momentul de față lucrez împreună cu soția, cu fratele și băiatul meu în colaborare cu un prieten foarte bun din localitate.

Suntem de peste 10 ani de zile în colaborare și lucrăm foarte bine”, a spus candidatul PNL pentru Primăria Mitocu Dragomirnei.

El a subliniat faptul că, încă de la înființare, firma a funcționat în fiecare an pe profit.

Radu Aurelian Airoaie povestește că în anul 2004 a trecut printr-un perioadă mai dificilă, având „un moment de cădere”, însă atunci a avut sprijinul necesar pentru a trece mai departe și pentru a reveni în afaceri.

El a subliniat faptul că în acel moment, unul dintre cei care l-au ajutat să se ridice a fost tatăl său. ”În 2004 am avut niște probleme și a trebuit să vând tot. Am rămas al nimănui. În momentul acela de cădere m-a ajutat cu bani tatăl meu.

Am avut și o bucată de teren pe care am vândut-o și am făcut credite la trei bănci. Până la urmă mi-am revenit și în 2006 am reluat activitatea. Asta a fost ca un semn. Am căzut și m-am ridicat înapoi. Ca să te zbați pentru visul tău și pentru idealul pentru care te lupți trebuie să nu te lași înfrânt.

Viața îți oferă foarte multe surprize. Și farmecul vieții este acela ca atunci când ești bătut de furtună să poți să te ții în picioare și să mergi mai departe și nu să renunți. A renunța e cel mai ușor. Cel mai greu însă e să mergi mai departe și să lupți pentru idealurile și visurile tale”, a spus Radu Airoaie, el ținând să precizeze că toate momentele dificile prin care a trecut l-au făcut să fie mai puternic.

 

  • Airoaie: ”Atât timp cât tu nu ești capabil să îți administrezi afacerea ta, nu ai cum să fii capabil să administrezi o primărie și o localitate”

 

Radu Airoaie a mai adăugat că un lucru extrem de important pentru el este acela că lucrează la firmă alături de familia sa, care i-a fost permanent un sprijin important. „Mă mândresc foarte mult cu cei doi copii, Ioan Ovidiu, care lucrează la firmă, și Anamaria Bianca, studentă la Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava. Și tot la firma noastră lucrează și soția mea”, spune Airoaie.

El consideră că este mai mult decât pregătit să administreze comuna Mitocu Dragomirnei, având deja experiența a două mandate de consilier local. Candidatul PNL spune că știe foarte bine toate problemele cu care se confruntă oamenii și în același timp are pregătite soluțiile pentru rezolvarea acestora.

 „Din punctul meu de vedere între administrație și privat nu este o mare diferență. Problema este că trebuie să vedem cum administrăm banii. Atât timp cât tu nu ești capabil să îți administrezi afacerea ta, să te administrezi pe tine însuți, nu ai cum să fii capabil să administrezi o primărie și o localitate”, a încheiat Radu Aurelian Airoaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul PNL pentru Primăria Mitocu Dragomirnei, Radu Aurelian Airoaie, este decis să își pună întreaga experiență în slujba locuitorilor acestei comune.
 Vizualizări articol: 1250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Candidatul PNL pentru Primăria Mitocu Dragomirnei, Radu Aurelian Airoaie, este decis să își pună întreaga experiență în slujba locuitorilor acestei comune3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei