Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 56 (8585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Copilărie

La Fălticeni, concursul „Penelul Fermecat” a reunit peste 250 de lucrări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În după-amiaza zilei de joi, 7 martie, la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni a fost vernisată expoziţia „Și eu pot fi de ajutor!”, realizată cu lucrările participante la faza zonală a Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul Fermecat”, ediţia a XIX-a.

La vernisaj au participat primarul Gheorghe Cătălin Coman, educatoarele care îi îndrumă pe micii artişti, preşcolari, părinţi, directori ai şcolilor din municipiu. „Penelul Fermecat” este un concurs iniţiat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, prin inspectorul de educaţie timpurie Daniela Răileanu şi Compartimentul Învăţământ Preşcolar, fiind înscris în Calendarul concursurilor naţionale al Ministerului Educaţiei.

Prof. Adriana Samson, director la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio”, organizatorul zonal al concursului, a precizat: „Tema aleasă a incitat preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare la strategii de proiectare şi desfăşurare succesivă a unor activităţi specifice care să stimuleze înțelegerea semnificației conceptului de ajutor.

În acest sens, cadrele didactice au valorificat conținuturile poveștilor și povestirilor tematice, în care personaje și eroi au nevoie de ajutor sau oferă sprijin, în diferite contexte; au implicat copiii în lecturi după imagini care vizau nevoia și acordarea de ajutor; teatre de păpuși, de umbre, de actori; au oferit vizionare de filme didactice, de resurse electronice existente în bibliotecile virtuale ale grădinițelor, care ilustrează modalități de a oferi ajutor necondiționat atât copiilor, adulților, dar și plantelor, animalelor etc. Din aceste activități copiii s-au inspirat și au ilustrat în lucrările lor situații posibile sau imaginare în care se poate acorda ajutorul, reieșind să înțeleagă și să exprime bucuria și starea de bine în urma unui astfel de gest. 

Lucrările plastice realizate, deși pot fi considerate naive, schematice, este doar o opinie, însă, analizându-le cu atenție se observă că ele transmit vizual ideea de empatie, de compasiune, oferind contexte variate în care se poate oferi sau primi ajutor”.

 

306 lucrări realizate de preșcolari cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani

 

În concurs au fost înscrise 306 lucrări realizate de preșcolari cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, din grupele mică, mijlocie şi mare, de la grădinițe cu program normal și prelungit din municipiul Fălticeni, Grădinița Specială Fălticeni, precum și din localitățile limitrofe: Baia, Mălini, Rădășeni, Bunești, Forăști, Râșca, Bogdănești, Preutești, Băișești, Sasca Mare, Pleșești, Vadu Moldovei, Găinești, Fântâna Mare. Lucrările sunt dispuse în patru secţiuni, astfel: desen/pictură – 232 lucrări, grafică - 24 lucrări, modelaj – 40 lucrări, mozaic – 10 lucrări.

Juriul, format din prof. Raluca Schipor-Baban, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, și Mihaela Matei - artist plastic, a acordat 278 de premii, 15 menţiuni și 13 premii de participare, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă. Premiile acordate sunt: 153 premii I, 88 premii II, 37 premii III.

Ca în fiecare an, sponsorul concursului „Penelul Fermecat” a fost Primăria Fălticeni, prof. Cătălin Coman, primarul municipiului, fiind prezent la premierea copiilor. Acesta a felicitat coordonatorii la nivel zonal ai concursului, prof. Adriana Samson de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” Fălticeni și prof. Magda Zetu de la Grădiniţa cu Program Normal „Voinicelul” Fălticeni, pe cadrele didactice pentru dăruire și implicare pentru ca aceste concursuri dedicate preșcolarilor să aibă cât mai mulți participanți și cu lucrări de calitate, și pe părinți, pentru că sunt alături de copii și cadrele didactice pentru un act educațional de calitate.

„Vreau să vă spun că, indiferent de locul ocupat, toţi participanţii la acest concurs sunt câştigători pentru că toţi s-au străduit, toţi au muncit, toţi au calităţi deosebite. Dar ca la orice concurs, trebuie ca cineva să fie pe locul I, altcineva pe locul II, şi aşa mai departe. Este mai puţin important locul pe care vă situaţi, dar vreau să vă asigur că toţi sunteţi premianţi pentru că a fost o activitate plăcută, o activitate care dezvoltă tot ceea ce este mai frumos în fiecare preşcolar şi pune în valoare personalitatea fiecăruia. Felicitări copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice”, a fost mesajul primarului Cătălin Coman, adresat celor prezenţi la vernisaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, concursul „Penelul Fermecat” a reunit peste 250 de lucrări.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Fălticeni, concursul „Penelul Fermecat” a reunit peste 250 de lucrări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei