Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 45 (8574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Văduvă de veteran de război și fiică a comunei Udești, sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De momente emoționante au avut parte toți cei prezenți vineri la sărbătorirea Lucreției Stratu, văduvă de veteran de război din comuna Udești, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. Cu această ocazie i-a fost oferită în cadru festiv cea mai importantă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – Ordinul ”Crucea Bucovinei”, fiind răsplătită în același timp cu însemne de prețuire din partea autorităților prezente la momentul festiv. Evenimentul a fost organizat cu concursul familiei și al Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala ”Mușatinii” Suceava, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria” și Centrul Militar Județean Suceava, gazdă fiind Asociația Nevăzătorilor din România.

 

  • ”Crucea Bucovinei”, oferită Lucreției Stratu de conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

 

Un sobor de preoți condus de părintele consilier Alexandru Oprea a oficiat o slujbă și a binecuvântat întreaga adunare și pe Lucreția Stratu, aflată împreună cu fiica și fiul ei la ceremonie, urându-le zile îndelungate, pace și sănătate întru mulți ani. În cuvântarea sa, preotul a spus: ”Cinstim astăzi această zi de 23 februarie, când Lucreția Stratu împlinește frumoasa vârstă de 100 de ani. Cinstim această zi când credincioasa Lucreția a ajuns la o vârstă de trei cifre, purtând pe umerii săi și durerea timpurilor trecute, dar și bucuriile vieții pe care le-a trăit în decursul celor 100 de ani. Avem convingerea că doamna Lucreția Stratu, aici de față, a adăugat viață anilor ei, fiind încununată cu 100 de petale ale anilor trăiți pe acest pământ. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, în urma ședinței Permanenței Consiliului Eparhial Suceava a decis acordarea Lucreției Stratu cel mai înalt ordin al eparhiei noastre, Crucea Bucovinei.” Părintele Oprea a dat citire apoi ordinului de înmânare a celei mai importante distincții, semnat de Înaltpreasfinția Sa Părintele Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

 

  • Premiată de Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria” și de conducerea Primăriei Udești

 

Coorganizatori ai evenimentului, Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala ”Mușatinii” Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria”, reprezentate de colonel în retragere Neculai Niga, i-au oferit sărbătoritei mai multe însemne cu ocazia împlinirii a 100 de ani. Astfel, Lucreția Stratu a primit flori, o diplomă cu prilejul împlinirii vârstei de 100 de ani, cocardă din partea Veteranilor de Război, precum și o insignă de Membru de Onoare al Filialei Suceava - Cultul Eroilor.

Col. r. Neculai Niga a vorbit despre sărbătorită: ”Despre Lucreția Stratu, sărbătorită astăzi, putem spune că a trecut prin nenumărate războaie, perioade de boală, secetă, foamete și alte necazuri care au urmat. S-a căsătorit cu Aurelian Stratu în 1958, acesta un veteran de război rănit în Germania, în timpul celei de a doua conflagrații mondiale. Au avut împreună cinci copii, din care trei s-au dus la Domnul, fiul și fiica ei fiind astăzi aici cu ea. Din 1998 a rămas văduvă, iar cu timpul a venit la Suceava, lângă copiii ei. Dumnezeu să vă dea sănătate, copiii să vă iubească așa cum i-ați iubit dumneavoastră și La mulți ani!”

Ea a fost premiată și de către conducerea Primăriei Udești, ca exemplu pentru comunitatea din care a făcut parte atâția ani, primind o diplomă, flori și un tort inscripționat cu ”La mulți ani! 100”.

Fiica sărbătoritei, Aurica Stratu, a mulțumit la final de tot ajutorul primit pentru organizarea acestui moment aniversar, care i-a adus o bucurie atât de mare Lucreției Stratu: ”Nu am visat nici în cele mai optimiste momente că împreună cu fratele meu Dori să avem un asemenea moment de aniversare a mamei noastre. Vă mulțumim pentru tot sprijinul, de toată bucuria și fericirea pe care ni le-ați făcut pentru mama și pentru noi. Vă mulțumesc tuturor din inimă”, iar sărbătorita a mulțumit și s-a bucurat pentru atenția și darurile primite, după o viață trăită în cumpătare și modestie, ca un exemplu pentru comunitatea din care a făcut parte, cu dragoste pentru Dumnezeu și semeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Văduvă de veteran de război și fiică a comunei Udești, sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Văduvă de veteran de război și fiică a comunei Udești, sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei