Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 44 (8573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

MAI educat! MAI implicat!

Prezentări și dezbateri pe teme de corupție și integritate, cu elevii Colegiului „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 80 de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava au participat lao serie de prezentări și dezbateri interactive susținute de specialiști ai Serviciului Judeţean Anticorupție Suceava, activități care au vizat promovarea și consolidarea unui comportament integru, identificarea faptelor de corupție, cunoașterea consecințelor implicării în fapte de corupție.

Întâlnirile au avut loc în săptămâna „Școala altfel”, miercuri, 21 februarie, ca urmare a unui parteneriat între cele două instituții, fiind coordonate de prof. dr. Popescu Anamaria.

Astfel, comisar-șef de poliție Adina Lupu, din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Suceava, a susținut în fața elevilor două cursuri, în Aula școlii. Primul a fost adresat elevilor din gimnaziu, intitulat„Fii corect! Fii cinstit!”, iar al doilea a fost adresat elevilor de liceu, intitulat: „MAI educat! MAI implicat!” Acțiunile au fost realizate prin derularea unei activități pe linia promovării, consolidării comportamentului integru, prin prezentări și dezbateri interactive.

Cadrele didactice care au participat la activitate au fost: prof. Anuței Gabriela, prof. Hîrceag Ionuț, prof. Hurmuz Elena, prof. Josan Alexandra și prof. Puiu Oana.

Prof. dr. Popescu Anamaria a mai adăugat că „rezultatele urmărite în cadrul acțiunilor au fost: consolidarea cunoştinţelor privind normele de etică și deontologie profesională și înțelegerea consecințelor încălcării acestora; argumentarea propriilor păreri legate de integritate; identificarea situațiilor deviante de la comportamentul integru; identificarea cauzelor, a formelor de manifestare, a consecințelor fenomenului corupției; descrierea unor termeni proprii infracțiunilor de corupţie; dezvoltarea gradului de informare privind atitudinea ce trebuie adoptată în cazul faptelor de corupţie; conştientizarea riscurilor la care cetățenii se expun când săvârșesc fapte de corupţie; participarea într-un mod activ la studiile de caz supuse dezbaterii de grup pe problematica corupției”.

Orice faptă de corupție poate fi sesizată la Call-center-ul anticorupție, la numărul de telefon 0800.806.806.

Referitor la activitățile din această perioadă, directoarea unității, prof. dr. Silvia Corina Nuțu, precizează faptul că în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” au loc numeroase activități transdisciplinare „ce contribuie la formarea și dezvoltarea personalității elevului în plan moral, intelectual, estetic și civic, prin atingerea tuturor dimensiunilor educației al cărei scop ultim este pregătirea pentru viață a elevului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezentări și dezbateri pe teme de corupție și integritate, cu elevii Colegiului „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezentări și dezbateri pe teme de corupție și integritate, cu elevii Colegiului „Mihai Eminescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei