Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 295 (8519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

7,3 milioane de lei pentru modernizarea a cinci străzi „de pământ”, în 2024

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea a cinci străzi „de pământ” din municipiul Suceava, în 2024, a fost aprobată în ședința de Consiliu Local de joi, 14 decembrie, unde au fost supuse dezbaterii studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai fiecărei investiții în parte.

Cele cinci modernizări aprobate, pentru care vor fi alocate fondurile necesare din bugetul anului 2024, sunt: strada Zimbrului, din cartierul Zamca, strada Pictor Romeo Calancea, din Ițcani, și străzile Alunului, Pictor Panaiteanu și Tiberiu Popeia, din Burdujeni Sat.

Străzile au o lungime totală de 3,85 kilometri, iar lucrările de modernizare vor costa 7,3 milioane de lei.

Toate cele cinci proiecte inițiate de primarul Ion Lungu au fost aprobate în unanimitate, dar nu fără a fi făcute diverse observații și comentarii de la consilierii PSD și cei USR, care au „marșat” pe ideea cât de multe sunt în această situație și cât de puține se fac.

„Ținta noastră este să asfaltăm toate străzile balastate, doar că mai sunt o serie de străzi care nu sunt în domeniul public, ci au regim privat, nu le putem noi moderniza. Adevărat e că nici nu putem ține pasul cu creșterea imobiliară, orașul a crescut foarte mult, sunt o mulțime de zone unde au apărut străzi noi pentru că s-au făcut cartiere întregi sau spații de locuințe.

Nu sunt fonduri europene pentru infrastructură rutieră, toate trebuie să le facem din fonduri proprii. De când sunt primar au apărut 70 de străzi noi.

Anul acesta au fost asfaltate două în Ițcani și trei în Burdujeni Sat. An de an modernizăm câte 4-5 străzi, nu se face doar în anii electorali, cum încercați să induceți ideea”, a răspuns primarul Ion Lungu.

Acesta a precizat că prioritate la modernizare au străzile din Burdujeni Sat și Ițcani deoarece acolo erau cele mai multe străzi care au fost doar balastate și care au vechime mai mare.

Dintre cele cinci investiții aprobate de Consiliul Local Suceava, modernizarea străzii Pictor Panaiteanu va costa cel mai mult - 3,8 milioane de lei. Strada are o lungime de 1,945 de kilometri, dar la lucrare este prinsă și modernizarea a două străzi laterale, în lungime de 25 de metri fiecare, o intersecție laterală, precum și construirea a patru podețe. Strada Zimbrului din cartierul Zamca are o lungime de 287 de metri, iar modernizarea ei va costa 637.292 de lei, inclusiv cu amenajarea a 22 de locuri de parcare.

Modernizarea străzii Alunului va costa 1,156 de milioane de lei, pentru o lungime de 496 de metri, a străzii Tiberiu Popeia va costa 911.616 lei, lungimea fiind de 364 de metri, în vreme ce modernizarea străzii Pictor Romeo Calancea necesită o finanțare de 1,757 milioane de lei.

Durata de execuție a lucrărilor pentru care urmează să fie alocate fondurile necesare în proiectul de buget pe 2024 și apoi să fie demarate procedurile de atribuire, prin licitație, va fi de 12 luni de la semnarea contractelor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7,3 milioane de lei pentru modernizarea a cinci străzi „de pământ”, în 2024.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
7,3 milioane de lei pentru modernizarea a cinci străzi „de pământ”, în 20245.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei