Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 286 (8510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur: Stadiul lucrărilor de modernizare a drumurilor de pe axa strategică Suceava – Iași a trecut de 70%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în momentul de față stadiul fizic al lucrărilor de modernizare a drumurilor de pe axa strategică Suceava – Iași a trecut de 70%. Gheorghe Flutur a făcut aceste precizări în ședința de luni a Consiliului Județean Suceava în care s-au aprobat cheltuielile actualizate pentru proiectul „Regiunea Nord Est – Axa Strategică 1 Iași - Suceava”. Flutur a spus în urma actualizării prețurilor, valoarea totală a proiectului este de 642,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, din care valoarea totală aferentă județului Suceava este de 318 milioane de lei, adică circa 63 de milioane de euro. „Au fost calculate ajustările de prețuri și pentru Iași și pentru Suceava care pot fi introduse în bugetul proiectului. Astfel, se modifică valoarea bugetului proiectului și aici, din fericire, a crescut suma eligibilă din bani europeni pe care o poate deconta Consiliul Județean Suceava cu circa 15 milioane de lei, adică 3 milioane de euro”, a explicat Flutur. El a făcut referire și la stadiul lucrărilor, subliniind faptul că acestea au avansat semnificativ în cursul acestui an. „Din toate discuțiile avute cu constructorii cu privire la stadiul fizic de executare a lucrărilor, acestea au avansat destul de bine în această toamnă. Fizic sunt lucrări finalizate undeva la peste 70%. S-a avansat mult pe ruta de la Dolhasca spre Liteni și spre Udești. În același timp s-a avansat destul de mult pe zona de la Zaharești spre Stroiești, dar și în zona Costâna spre Vâlcele, tot spre Stroiești. Iar în această iarnă ei vor lucra la un pod cu o valoare mare la Dolhasca”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai adăugat că termenul de finalizare a investiției, potrivit contractului, este data de 14 august 2023, însă constructorul a anunțat că este posibil ca lucrările să fie terminate mai repede. „Până în momentul de față noi am cheltuit banii europeni în cea mai mare parte. Ce avem de acum sunt bani cu care trebuie să construim noi. Avem acești bani în cont și nu există nici o problemă din acest punct de vedere. Banii sunt în bugetul nostru și sunt destinați special acestui proiect al axei. Anul viitor constructorul are termen pe 14 august să finalizeze lucrările, dar au promis că pot să facă și mai repede acest lucru. E o lucrare complexă, s-a recuperat destul de mult și sperăm să ajungem la acest moment al recepției lucrărilor”, a afirmat șeful administrației județene.

Reamintim că proiectul pentru modernizarea axei strategice Suceava - Iași include lucrări de modernizare pe două loturi de drumuri, primul pe ruta Dolhasca – Liteni – Udești – Bosanci – Ipotești - Suceava și al doilea pe ruta Suceava –   Liteni Moara - Todirești - Dărmănești.
Modernizarea celor două tronsoane de drum face parte din proiectul Axa rutieră strategică 1: Iași – Suceava, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul este derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Iași. Lungimea totală a drumurilor județene reabilitate/modernizate este de 167,933 km, din care 92,194 km aparțin județului Iași și 75,739 km județului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Stadiul lucrărilor de modernizare a drumurilor de pe axa strategică Suceava – Iași a trecut de 70%.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur: Stadiul lucrărilor de modernizare a drumurilor de pe axa strategică Suceava – Iași a trecut de 70%1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei