Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 259 (8483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Expoziţia „Aniversară 75” a pictorului Gabrel Baban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, artistul plastic fălticenean Gabrel Baban oferă fălticenenilor o expoziție personală de excepție, intitulată „Aniversară 75”. Vernisajul va avea loc vineri, 3 noiembrie 2023, la ora 15:00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni.

Pe 6 noiembrie 2023, profesorul Gabrel Baban va împlini frumoasa vârstă de 75 de ani, iar întâlnirea cu publicul fălticenean, iubitorii de artă, prietenii şi colegii din judeţ şi din ţară la vernisajul unei noi expoziții reprezintă un omagiu adus experienței sale artistice impresionante.

Gabrel Baban se poate mândri cu un palmares bogat de premii şi participări la expoziţii, lucrările sale găsindu-se în colecţii din ţară şi din întreaga lume. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, profesorul Gabrel Baban deţine numeroase premii şi titluri de laureat la manifestările dedicate artei plastice, având 30 de expoziţii personale în ţară şi străinătate, 160 de participări la saloane, concursuri şi expoziţii de grup naţionale, aproape 20 de participări la saloane şi expoziţii internaţionale în Ucraina, Italia, Republica Moldova, Belgia, Franţa şi peste 29 de participări la simpozioane şi tabere de creaţie în ţară, dar şi în Bulgaria şi Franţa.

Pictorul Gabrel Baban are şi o contribuţie remarcabilă în contextul artistic actual, considerată de unii critici de artă chiar unică, fiind un neobosit martor vizual al Fălticeniului, iar lucrările care poartă semănătura sa „constituie un adevărat memorial al vremurilor de mult apuse şi deopotrivă ale prezentului”.  Gabrel Baban a realizat şi 8 lucrări de artă monumentală, aducând arta în spațiul public cu generozitate și pasiune.

Expoziția „Aniversară 75”, pe care publicul o poate vizitaîn perioada noiembrie-decembrie,va fi prezentată de prof. dr. Raluca-Georgeta Schipor-Baban şi aduce în atenția iubitorilor de frumos 35 de lucrări de artă remarcabile, care reflectă parcursul și evoluția artistică a lui Gabrel Baban în cei peste 40 de ani de activitate pe tărâmul artei.

Această manifestare artistică de excepție este realizată cu sprijinul Primăriei municipiului Fălticeni și se desfășoară sub egida prestigioasei Uniuni a Artiștilor Plastici din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Aniversară 75” a pictorului Gabrel Baban.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţia „Aniversară 75” a pictorului Gabrel Baban5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei