Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 259 (8483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Clubul Copiilor Fălticeni

Concursul Interjudeţean de Orientare „Cupa Dumbrava minunată” şi-a desemnat câştigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 27-29 octombrie, Clubul Copiilor Fălticeni a organizat etapa finală a Concursului Interjudeţean de Orientare „Cupa Dumbrava minunată”, ediţia a VIII-a. Proiectul s-a derulat pe o perioadă mai lungă de timp, între lunile aprilie şi octombrie, alături de Clubul Copiilor Fălticeni în această activitate fiind implicaţi mai mulţi parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Primăria municipiului Fălticeni, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, DJTS Suceava, Federaţia Română de Orientare şi alţii.

Aşa cum am aflat de la prof.Dan Beraru, coordonatorul Cercului Turism şi Orientare turistică de la Clubul Copiilor Fălticeni, proiectul a demarat la începutul luni aprilie 2023 prin transmiterea la instituţii de învăţământ din judeţ şi la colaboratorii mai vechi sau mai noi din afara judeţului a regulamentului concursului şi a termenelor şi condiţiilor de participare. O selecţie a echipajelor din judeţ s-a realizat în cadrul fazei judeţene a Campionatului Naţional Şcolar de Orientare, desfăşurată la Câmpulung Moldovenesc, în perioada 3-4 iunie 2023, competiţie organizată de prof.Dan Beraru. Colaborarea cu instituţiile de învăţământ din afara judeţului s-a realizat online dar şi prin participarea echipajelor de la Clubul Copiilor Fălticeni la activităţi organizate de cluburile copiilor din Victoria – Braşov şi Roman, palatele copiilor din Botoşani, Iaşi, Alba Iulia, Târgoviște, CSS Baia Sprie – Maramureș, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti etc.

În etapa finală a concursului s-au desfăşurat: Proba de orientare pe distanţă medie, sâmbătă, 28 octombrie, în pădurea Jerna – Bogdănești; acţiunea de ecologizare în zona Nada Florilor din Fălticeni şi proba de orientare urbană pe distanţă scurtă, duminică, 29 octombrie, în zona centrală a oraşului Fălticeni.

La faza finală a proiectului au participat 16 echipaje de la palatele copiilor din Botoşani, Târgoviște, Alba Iulia, Iaşi, cluburile copiilor Victoria – Brașov, Roman – Neamţ, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni (2 echipaje), Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticenişi de la şcolile gimnaziale „Andrei Șaguna” Deva, Oniceni – Suceava (2 echipaje), Manolea, „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, şcolile gimnaziale Nr. 1 şi Nr. 2 Vadu Moldovei, însumând un total de 120 elevi şi 14 cadre didactice.

 

Câștigătorii au fost răsplătiţi cu medalii, cupe și premii oferite de sponsori

 

Prof.Dan Beraru ne-a spus: „Bugetul a fost asigurat în cea mai mare parte de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni (5.500 lei reprezentând cheltuielile cu masa, cazarea şi transportul participanţilor la locul de desfăşurare a probelor de concurs) şi Clubul Copiilor Fălticeni, care a asigurat suma de 1.000 lei. Şi în acest an am avut sprijinul sponsorului nostru mai vechi, Rotary Club Fălticeni, care a asigurat unele materiale pentru premiere (rucsacuri și stick-uri de memorie). Un important ajutor a venit din partea proprietarului pădurii unde s-a desfășurat prima probă a concursului, Grupul francez SLB, și administratorului pădurii, Ocolul Silvic Bașotă, prin persoana domnului inginer Costel Samoilă, care a asigurat produse alimentare pentru copii în cele două zile de concurs și materiale de premiere în valoare de 3.500 de lei (tricouri și borsete de alergare pentru toți copiii care au urcat pe podium).

Desfăşurarea ediţiei a VIII-a a fost necesară, pentru că ne dorim menţinerea acestei competiţii la Fălticeni şi ne bucurăm în acest demers de sprijinul necondiţionat al municipalităţii”.

În urma cumulării rezultatelor de la toate probele de concurs prevăzute în regulament s-au obţinut următoarele rezultate: Locul I - Clubul Copiilor Fălticeni – echipaj I (25 puncte); Locul II – Palatul Copiilor Târgoviște - (15 puncte); Locul II – Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu Moldovei (15 puncte); Locul III – Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (14 puncte).

Elevii câştigători, diferenţiaţi pe categorii de vârstă şi sex (Masculin 10, 12, 14, 16, 18 şi Feminin 10, 12, 14, 16, 18), au primit cupe, medalii, diplome și materiale de premiere oferite de sponsori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Interjudeţean de Orientare „Cupa Dumbrava minunată” şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Interjudeţean de Orientare „Cupa Dumbrava minunată” şi-a desemnat câştigătorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei