NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
miercuri, 18 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 245 (8469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6576 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dotări moderne

Spitalul Municipal Rădăuți dispune de un sistem performant pentru transportul intern al probelor de laborator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Rădăuți dispune de un sistem performant pentru transportul intern al probelor de laborator printr-un sistem ultramodern de tuburi pneumatice. Directorul spitalului, dr. Flaviu Sima, a precizat că noul sistem revoluționar permite atât transportul probelor recoltate de la pacienți către laborator, cât și al plasmei sanguine, al radiografiilor, al analizelor, al flacoanelor de injecții și al documentelor într-un mod fiabil și fără nici un risc de deteriorare. „Cu ajutorul unei rețele de conducte cu vacuum, eprubetele practic zboară de la un etaj la altul, până în laboratorul unde se fac analizele. Iar angajații pot dedica timpul suplimentar bolnavilor, în loc să completeze documente și să transporte probele dintr-o secție în alta. Astfel, sistemul scutește ore prețioase pentru pacienți și mai ales pentru personalul medical nevoit până acum să parcurgă kilometri întregi prin clădire”, a spus Flaviu Sima. El a arătat că sistemul de tuburi cu vacuum Aerocom a fost montat gratuit, printr-o donație a companiei Sante International. Dr. Flaviu Sima a explicat că la fiecare nivel al spitalului a fost montată o stație de trimitere/primire a recipientelor pentru transportul probelor de laborator. Astfel, de acest sistem beneficiază compartimentul de primire a urgențelor, de la parterul clădirii, secțiile de chirurgie și ATI de la primul nivel, secția de obstetrică de la etajul al doilea, secțiile de medicină internă și cardiologie de la etajul trei și cele de neurologie, diabet și oncologie de la nivelul al patrulea. „Până în momentul de față toate probele se adunau pe o secție, iar o infirmieră trebuia să se deplaseze cu ele la laborator. Practic, anual, personalul auxiliar din spital parcurgea sute, poate mii de kilometri, transportând sânge sau alte probe pentru analize de laborator, medicamente sau documente între diverse secții sau servicii, toate acestea în detrimentul timpului alocat pentru îngrijirea pacientului. În momentul de față, prin implementarea noului sistem de transport pe bază de vacuum, timpul necesar pentru aceste operațiuni a fost câștigat și alocat îngrijirilor medicale”, a spus directorul Spitalului Municipal din Rădăuți.

În același timp, el a ținut să precizeze că investițiile în modernizarea spitalului vor continua în perioada imediat următoare. Dr. Flaviu Sima a spus că până la finalul acestui an va demara proiectul pentru modernizarea etajului trei al spitalului, acolo unde funcționează secțiile de medicină internă și cardiologie. „Avem documentația făcută și urmează să scoatem la licitație proiectarea și execuția. Trebuie spus că în momentul de față noi nu avem avizul ISU pentru tot spitalul, ci pe fiecare etaj în parte. Și singurul etaj care nu are aviz ISU este etajul al treilea, care în momentul de față nu arată acceptabil din punctul meu de vedere. Din acest motiv vreau să urgentăm lucrările pentru modernizarea acestui etaj”, a precizat Flaviu Sima. El a spus că valoarea proiectului pentru modernizarea secțiilor de medicină internă și cardiologie se ridică la suma de 5,5 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Municipal Rădăuți dispune de un sistem performant pentru transportul intern al probelor de laborator.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Municipal Rădăuți dispune de un sistem performant pentru transportul intern al probelor de laborator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei