Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 241 (8465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluții

Președintele IMM-urilor din România, Florin Jianu, propune de la Suceava un pachet de măsuri concrete pentru reducerea cheltuielilor bugetare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, a anunțat în premieră, de la Suceava, pachetul pe care mediul privat îl va propune Guvernului României pentru reforma administrației publice. Prezent la Gala Oamenilor de Afaceri, organizată de Patronatele IMM din județul Suceava, Florin Jianu a precizat joi, într-o conferință de presă, că în urma modificării codului fiscal mediul de afaceri este obligat să vină cu o serie de propuneri pentru ca efortul făcut de firme să fie susținut și de o reformă a administrației publice: ”Guvernul nu poate cere antreprenorilor și angajaților din mediul privat să suporte singuri deficitul bugetar, iar administrația publică centrală să rămână blocată în același mod de organizare”.

Jianu a spus că CNIPMMR a făcut o analiză la nivel național în urma căreia s-a constatat că în medie, la nivelul unui județ, sunt în jur de 32 de servicii publice deconcentrate ale ministerelor și ale altor instituții publice centrale. ”Multe din aceste instituții pot fi organizate la nivel regional cu birouri județene fără personalitate juridică, pentru o mai bună utilizare a fondurilor bugetare și reducerea costurilor de administrare”, a declarat președintele CNIPMMR.

El a dat ca exemplu Ministerul Agriculturii, care are până la 8 instituții în fiecare județ, Ministerul Muncii, cu cel puțin 4 instituții județene, sau Ministerul Mediului, care are în medie 5 instituții deconcentrate. În aceste condiții, Florin Jianu a spus că CNIPMMR solicită Guvernului reformarea tuturor instituțiilor deconcentrate și reducerea cheltuielilor cu personalul și administrarea lor. Printre soluțiile propuse de mediul de afaceri se numără ca în fiecare județ să existe o singură instituţie deconcentrată din partea unei structuri centrale, reorganizarea schemei de personal, iar acolo unde este posibil toate aceste structuri descentralizate să funcționeze într-o singură clădire pentru reducere cheltuielilor.

De asemenea, el cere și o reevaluare a competențelor instituțiilor deconcentrate în scopul evitării dublării sau suprapunerii pe atribuții în special când vine vorba de controlul agenților economici.

Florin Jianu a precizat că CNIPMMR consideră că toate aceste măsuri pot fi luate fără să creeze probleme în funcționarea serviciilor publice, astfel realizându-se economii la buget, bani care pot fi folosiți la susținerea investițiilor publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele IMM-urilor din România, Florin Jianu, propune de la Suceava un pachet de măsuri concrete pentru reducerea cheltuielilor bugetare.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele IMM-urilor din România, Florin Jianu, propune de la Suceava un pachet de măsuri concrete pentru reducerea cheltuielilor bugetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei