Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 237 (8461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sală plină, aplauze îndelungi

„Mulțumim, Suceava! Mulțumim!”, mesajul actorilor Maia Morgenstern și Armand Calotă, la finalul spectacolului „Nebun după tine”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ropote de aplauze entuziaste și mai multe rechemări în scenă a actorilor Maia Morgenstern, Armand Calotă și Oana Maria Dragne la finalul spectacolului de teatru „Nebun după tine”, desfășurat vineri, 6 octombrie 2023, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Văzând sala plină, un public care a înțeles textul scris de Eric-Emmanuel Schmitt, după care a fost adaptată piesa, spectatori care nu s-au pierdut în jocul de cuvinte, în „nebunia de culori și glume și calambururi și apropouri”, ci a reacționat pe măsură, Maia Morgenstern și Armand Calotă au repetat de mai multe ori, la final, „Mulțumim, Suceava! Mulțumim!”.

Inegalabila Maia Morgenstern a primit și flori, în semn de prețuire pentru spectacolul-sărbătoare pe care l-a oferit sucevenilor și de această dată, împreună cu colegii de scenă.

Publicul s-a bucurat să urmărească o comedie dulce-amăruie „despre viața trăită ca pe scenă”, un spectacol despre „o mare pasiune a unui geniu pentru o privighetoare care nu a suportat să trăiască într-o colivie de aur”.

Este povestea unei căsnicii străbătute de pasiune, gelozii, fericire, certuri și trădare. Istoria adevărată a celebrului cuplu legendar francez Sacha Guitry (interpretat de Armand Calotă) și Yvonne Printemps (interpretată deMaia Morgenstern), care au dominat Parisul și întreaga lume în perioada anilor ‘20.

„Câțiva ani de amor nebun, câțiva ani de suspiciuni cumplite și apoi o imensă tristețe și suferință. Totul la superlativ, imens, grandios” (Eric-Emmanuel Schmitt).

Sacha Guitry (1885-1957) a fost actor de teatru și film, regizor, scenarist și prolific dramaturg francez al teatrului bulevardier, „un bărbat sensibil, romantic, încântător, legenda unei epoci”.

Cea mai cunoscută soție a lui a fost actrița și cântăreața franceză Yvonne Printemps (1894-1977), alături de care a jucat în multe spectacole memorabile, inclusiv la Londra și New York, unde au fost catalogați drept „The Guitrys”.

 

Universul anilor `20

„Nebun după tine” aduce în scenă cântecele „Plaisir d’amour”, „J’ai deux amants”, pe care Yvonne Printemps le-a făcut celebre. Nu lipsesc din spectacol ringul de dans, costumele fermecătoare, dar și momentele de tensiune între cei doi soți, scene de gelozie, certuri, care alternează cu clipe de calm, chiar de fericire, toate, de multe ori, sub lumina reflectoarelor, pentru că în lumea teatrului relațiile se pot naște ușor și se pot destrăma la fel de ușor, de multe ori și sub presiunea celor din jur.

Regia spectacolului: Antonella Cornici. Scenografia: Alina Dinca-Pușcașu. Sound Design: Șerban Chitu. Coregrafie: Victoria Bucun. Întreaga echipă a creat universul și atmosfera retro-vintage a anilor 1920, „prin ținute strălucitoare, bentițe Charleston, rochii cu franjuri, paiete, evantaie cu pene și perle la gât, mănuși și pantofi stiletto cu toc perfect pentru dans”.

Oana Maria Dragnejoacă rolul unei fetișcane libertine, emancipată, care sfidează regulile societății din acea vreme, în timp ce Armand Calotă impresionează prin prezența sa scenică: „dress code-ul șic, accesorizat cu smoking, pantaloni charleston, pălărie și baston”. El mereu se află la biroul său de la teatru, scriindu-și piesele la mașina de scris, pregătind un nou spectacol.

Maia Morgenstern captează atenția publicului de la început și până la final, prin replici spumoase, prin intonația vocii, prin mișcarea scenică, prin noblețea cu care „îmbracă”, dar mai ales își însușește fiecare personaj. A fost o seară fabuloasă, cu mari actori pe scenă, cu un text bine scris, cu un public numeros, receptiv, generos în aplauze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mulțumim, Suceava! Mulțumim!”, mesajul actorilor Maia Morgenstern și Armand Calotă, la finalul spectacolului „Nebun după tine”.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Mulțumim, Suceava! Mulțumim!”, mesajul actorilor Maia Morgenstern și Armand Calotă, la finalul spectacolului „Nebun după tine”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei