Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 178 (8402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Învățământ

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, pregătiri pentru introducerea dispozitivelor mobile şi a aplicaţiilor de învăţare în demersul didactic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni este beneficiarul celui de-al doilea an de acreditare pentru proiecte Erasmus+, Acţiunea cheie 1, mobilităţi ale personalului didactic în domeniul Educaţiei şcolare, în noua generaţie de proiecte educaţionale Erasmus+ 2021-2027, finanţată prin fonduri europene.

Acest proiect de acreditare în domeniul Educaţiei şcolare implică participarea personalului didactic de predare la cursuri de formare, prin care vor fi îmbunătăţite competenţele de predare şi evaluare în anumite domenii educaţionale, lucru care va conduce implicit la creşterea calităţii demersurilor didactice furnizate, precum şi la dezvoltarea capacităţii instituţionale de gestionare de proiecte europene a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

Aşa cum am aflat de la prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonator proiect, trei profesori de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, prof. Oana Andreea Ţăranu (limba română), prof. dr. Oana Liliana Atomei (limba română) şi prof. Maria Peiu (religie) au participat la cursul de formare pe tema„Să ne facem lecţiile mai interesante prin activităţi amuzante, jocuri şi folosirea TIC” (Making Lessons More Interesting By Fun Activities, Games And Ict Usage).

„Obiectivul principal al cursului a fost introducerea dispozitivelor mobile şi a aplicaţiilor de învăţare în demersul didactic, cu analiza beneficiilor care decurg din acest proces. Ca rezultate ale învăţării, putem enumera: abilitatea de a încorpora jocurile şi TIC în demersurile didactice întreprinse; familiarizarea cu tendinţele TIC actuale şi cum pot fi acestea folosite pentru a crea o e-lecţie; crearea de resurse cu care se poate augmenta conţinutul e-learning (RED). Tot în cadrul acestui curs s-a urmărit însuşirea de abilitaţi de predare prin joc, folosind tehnici de coeziune a grupului de elevi; vizionarea de exemple de bună practică legate de introducerea de conţinut TIC în lecţii, urmând ca participanţii să elaboreze la rândul lor, exemple de planuri de lecţii care includ şi conţinut TIC şi folosirea autoevaluării ca instrument de îmbunătățire a propriului demers didactic”, ne-a spus prof. dr. Raluca Iuliana Suciu.

 Cursul a avut loc în Paris, Franţa, furnizorul de curs fiind organizaţia Cappadocia Education.

Participarea la acest curs de formare european generează impact instituţional în primul rând, la nivelul elevilor Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni şi părinţilor acestora, beneficiari direcţi ai procesului instructiv-educativ.

„Profesorii din comunitatea educaţională din municipiu/zonă/judeţ îşi însuşesc exemplele de bune practici prezentate în cadrul activităţilor de diseminare a experienţei de învăţare europeană în comunitatea lărgită de învăţare de către profesorii participanţi la cursuri. Instituţia îşi îmbunătăţeşte percepţia pozitivă în comunitatea locală, care devine beneficiarul furnizării unui act educaţional înalt calitativ”, a mai precizat prof. dr. Raluca Iuliana Suciu, coordonator proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, pregătiri pentru introducerea dispozitivelor mobile şi a aplicaţiilor de învăţare în demersul didactic.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, pregătiri pentru introducerea dispozitivelor mobile şi a aplicaţiilor de învăţare în demersul didactic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei