Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 149 (8373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pierduți în statistici

Peste 1.000 de absolvenți de-a XII-a, pierduți pe drumul către examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 20% dintre elevii suceveni care intrau în toamna anului trecut în clasa a XII-a nu au mai ajuns la examenul de bacalaureat.

La începutul anului școlar 2022-2023, 5.788 de elevi figurau înscriși în clasele terminale de liceu (a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă), însă doar 4.696 dintre ei s-au înscris pentru a susține examenul maturității.

Asta înseamnă peste 1.000 de tineri care au spus „Pas” examenului de final de liceu, cel puțin în această sesiune.

Parte dintre ei au rămas pe tușă din cauza corigențelor, iar după ce trec de aceste ”restanțe” și promovează clasa a XII-a (sau a XIII-a), elevii au posibilitatea de a se înscrie la sesiunea din toamnă a bacalaureatului.

Ceilalți lipsesc din statisticile vreunei instituții, la momentul actual.

Menționăm că pentru sesiunea din vară a bacului sunt înscriși 4.696 de absolvenți din promoția actuală și 473 de absolvenți din promoțiile anterioare.

 

Marți a fost proba la istorie și matematică

Marți, 27 iunie, candidații au susținut proba fie la matematică, fie la istorie, în funcție de ce profil au urmat pe parcursul celor patru ani de liceu.

Absolvenţii de la profilul real au susţinut examenul scris la matematică, în timp ce candidaţii de la uman sau vocaţional au dat examen la istorie.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, „la proba obligatorie a profilului au fost prezenți 4.808 candidați (97,19 % din totalul de 4.947 candidați înscriși la probă), dintre care 3.187 la matematică și 1.621 la istorie).139 candidați au fost absenți (102 la matematică, respectiv 37 la istorie). Niciun candidat nu a fost eliminat”.

 

Examenul continuă

Examenul continuă miercuri, 28 iunie, cuproba la alegere a profilului şi specializării. Proba la limba și literatura maternă se va desfășura joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și pe www.bacalaureat.edu.ro) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

 

Număr de telefon pentru sesizarea neregulilor

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 26-29 iunie, între orele 8:00-16:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de absolvenți de-a XII-a, pierduți pe drumul către examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.000 de absolvenți de-a XII-a, pierduți pe drumul către examenul de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei