Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 130 (8354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor

În ziua în care Biserica îl cinstește pe Sfântul Ioan cel Nou, sfântul ocrotitor al Eparhiei Sucevei și Rădăuților și prieten de nădejde al copiilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, am organizat în parteneriat cu Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, prima ediție a evenimentului Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor.

Evenimentul care a avut loc la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava a fost prilej de bucurie și de comuniune, împletind armonios o serie de activități cultural-catehetice și artistice deopotrivă, cu scopul de a promova valorile morale ca piatră de temelie în formarea caracterelor copiilor.

Prima secțiune, Copilăria într-un cântec,  a cuprins momente artistice susținute de câteva dintre corurile Centrelor Ecclesia, precum și de câțiva soliști, interpretând cântări dedicate Zilei Copilului.

În cadrul celei de-a doua secțiuni,  Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului a avut loc premierea proiectelor câștigătoare la nivelul eparhial a Concursului Național Catehetic, ediția a XV-a, și anume proiectul Suflarea toată să laude pe Domnul, coordonat de Pr. Lupăștean-Barfă Bogdan și de Pr. Adrian Platon, și proiectul Prin cântare și lucrare să-L descoperim pe Hristos în sufletele bătrânilor!, coordonat de Pr. Florin Grigorescu.

Asociația Preoteselor Sucevene „Sfânta Elisabeta” a coordonat vernisajul de icoane Sfântul Ioan cel Nou pictat în suflet de copil, amenajat în foaierul teatrului. La finalul evenimentului, icoanele realizate de copii și-au găsit un loc în casa participanților la eveniment, iar suma astfel adunată a fost oferită în dar familiei lui Emanuel Holca din Parohia Pătrăuți, un băiețel de doar un an și două luni a cărui poveste ne-a emoționat și, deopotrivă, ne-a mobilizat pe toți.

Astfel, în această zi de sărbătoare, în comuniune, a fost adus un elogiu deopotrivă copiilor, copilăriei, bucuriei, purtând cununa ocrotitoare a Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Ioana Rusu,

Reprezentant (președinte) al Asociației preoteselor sucevene „Sfânta Elisabeta”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei