Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 81 (8305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Legea parlamentarilor AUR de Suceava pentru reintroducerea învățământului profesional în România a fost adoptată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legea depusă de parlamentarii AUR de Suceava, senatorul Mircea Dăneasa și deputații Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, pentru reintroducerea învățământului profesional în România a fost adoptată în Camera Deputaților. Cei trei parlamentari AUR de Suceava au declarat că aceasta este o primă victorie repurtată cu un proiect de lege pe care l-au inițiat. Aceștia au explicat că scopul acestei legi este atragerea și susținerea elevilor pentru formarea inițială prin școala profesională, contribuind astfel la diminuarea abandonului școlar, care are drept consecință șomajul, sărăcia și excluziunea socială.

„Sistemul educațional actual nu este corelat cu cerințele pieței muncii,iar funcția economică a învățământului care se exprimă, în primul rând, prin formarea și calificarea forței de muncă este în continuare ignorată și neexploatată corespunzător.De asemenea, dezvoltarea învățământului profesional și tehnic creează o nouă perspectivă de viitor tinerilor și conduce la creșterea nivelului competențelor tehnice, la crearea de locuri de muncă și atragerea de investiții noi”, au precizat parlamentarii AUR de Suceava. Aceștia au mai adăugat că pe lângă alte propuneri care să stimuleze atragerea de tineri pentru învăţământul tehnic și profesional se impun ca măsuri, cazarea elevilor în internatele școlare, acordarea de masă gratuită și acordarea unui sprijin financiar lunar de 250 lei din bugetul Ministerului Educaţiei.

Dăneasa, Acatrinei și Pușcașu au mai precizat că această propunere legislativă are avizul favorabil din partea Consiliului Legislativ și Consiliul Economic și Social. „Considerăm că niciun reprezentant al poporului nu are vreun motiv întemeiat să voteze  împotriva unei astfel de legi,mai ales că mulţi dintre aceștia declară că sprijină învățământul profesional”, au încheiat cei trei parlamentari AUR de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea parlamentarilor AUR de Suceava pentru reintroducerea învățământului profesional în România a fost adoptată.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Legea parlamentarilor AUR de Suceava pentru reintroducerea învățământului profesional în România a fost adoptată1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei