Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 70 (8294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune DIICOT

Încă patru arestări printre traficanții de droguri, în total 12 în ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistrații de la Tribunalul Suceava au admis propunerile de arestare formulate de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, în cazul grupării de dealeri de droguri de la Siret față de care s-a acționat joi, 23 martie.

Alți patru tineri acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc au ajuns așadar după gratii, arestați 30 de zile, cu precizarea că pot contesta decizia Tribunalului la Curtea de Apel Suceava.

De remarcat că s-a ajuns la un total de 12 inculpați pentru trafic de droguri care au fost arestați în ultimele aproximativ 10 zile, ceea ce este o cifră record a ultimilor ani. Este de apreciat că structurile antidrog s-au implicat serios în combaterea fenomenului, iar aceste anchete confirmă totodată și că sunt mari probleme legate de consumul de substanțe interzise printre tineri, mulți dintre ei elevi și minori.

Sebastian Ciorteanu, Fernando Răzvan Burduja, Răzvan Marian Petrașuc și George Boinici sunt cei patru inculpați arestați în acest ultim dosar. Primul dintre ei este pus sub acuzare, pe lângă traficul de droguri, și pentru infracțiunea de act sexual cu un minor în formă continuată (5 acte materiale).

 

Interceptați în trafic cu canabis și cu cocaină

Joi, 23 martie, polițiști de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT  - Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 9 percheziții în orașul Siret, vizați fiind opt suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic de substanțe cu efecte psihoactive, dar și privind infracțiunea de act sexual cu un minor.

Și în acest caz este vorba de cantități mari de droguri, inclusiv din cele incluse în categoria de mare risc, și de minori victime, ajunși dependenți.  

Din datele de anchetă rezultă că pe parcursul anului 2022 mai mulți tineri din Siret ar fi comercializat, în mod repetat, canabis, cocaină, amfetamină și ecstasy consumatorilor din județul Suceava.

În timpul monitorizării grupării, în luna iunie a anului 2022,  într-un autoturism care circula în municipiul Suceava au fost descoperite 214 grame de canabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

Pe parcursul anchetei a fost documentat și cazul unei minore care

ar fi fost determinată să întrețină, în mod repetat, relații sexuale, contra unor substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care aceasta era dependentă.

 

Lovituri serioase pentru traficul de droguri din zona Rădăuți-Siret

De remarcat că în ultima săptămână alți opt tineri, dealeri de droguri din Siret și Rădăuți, au fost arestați de instanțele sucevene în urma acțiunilor structurilor antidrog.

Pare a fi vorba de o acțiune concentrată, de mult așteptată, pentru oprirea fenomenului consumului de droguri între tineri.

Se observă că este vorba de grupări care erau monitorizate de luni de zile sau chiar de ani de zile, care însă au fost lăsate destul de mult să acționeze, probabil pentru a se strânge probatoriu solid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă patru arestări printre traficanții de droguri, în total 12 în ultimele zile.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă patru arestări printre traficanții de droguri, în total 12 în ultimele zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei