Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 44 (8268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Primăria Suceava susține prelungirea gratuității la încărcarea uzuală și 1,44 lei/unitate la încărcarea ultrarapidă a mașinilor electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gratuitatea pentru încărcarea autovehiculelor electrice înmatriculate în municipiul Suceava expiră la data de 29 martie 2023, însă de miercuri, 23 februarie a.c., Primăria Suceava a introdus în dezbatere publică un proiect care prevede prelungirea, până la 1 ianuarie 2025, a gratuității la încărcarea uzuală și un tarif de 1,44 de lei/unitatea de încărcare la încărcarea rapidă. Proiectul de reglementare a utilizării stațiilor de încărcare autovehicule electrice amplasate pe domeniul public al municipiului Suceava și aprobarea tarifelor aferente serviciului de încărcare pot fi accesate pe site-ul https://www.primariasv.ro/dm_suceava/site.nsf/pagini/proiecte+aflate+in+dezbatere+publica-00030F3A. Decizia finală se va lua luna viitoare.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, în conferință de presă, că propunerea municipalității este de prelungire a gratuității pentru persoanele fizice care au domiciliul și au înmatriculat autovehiculul electric sau plug-in hibrid pe raza municipiului Suceava. La fel ca până acum, încărcarea se va face în baza cardurilor de încărcare eliberate de serviciul de specialitate din cadrul primăriei.

În ceea ce privește stațiile de încărcare ultrarapide, intenția administrației locale este de a introduce tarif atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Tariful de încărcare va fi de 1,44 lei/unitate de încărcare, cu TVA inclus. O unitate de încărcare corespunde unui kWh încărcat. Accesul privind încărcarea la stațiile de încărcare rapidă amplasate pe domeniul public al municipiului Suceava se va face în baza unei aplicații ce va fi disponibilă în sistemele de operare Android și iOS, cu achitarea contravalorii tarifului care se instituie pentru serviciul de încărcare a autovehiculelor electrice și plug-in hibrid.

 

Deținătorii de autovehicule electrice au parcare gratuită, taxe și impozite 0, iar cei cu mașini hibride au reducere cu 50% la taxe și impozite

„Primăria încurajează transportul electric și nepoluant, întrucât ne dorim un oraș din ce în ce mai verde, la fel cum ne dorim ca toți cetățenii municipiului Suceava să îmbrățișeze acest concept. Suceava a fost primul oraș din țară care a deținut pentru început 28 de stații de încărcare a vehiculelor electrice și a stimulat cetățenii să cumpere mașini electrice prin gratuitatea oferită”, a declarat Harșovschi.

În prezent, în municipiul Suceava sunt 28 de stații de încărcare date în funcțiune în anul 2018 prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, din care 14 stații standard cu o putere de încărcare de 7,2 kW și 14 stații rapide cu o putere de încărcare de 22 kW, și alte 14 puncte de încărcare ultrarapide montate prin Administrația Fondului pentru Mediu.

De asemenea, în data de 3 martie 2022 a fost depusă la Administrația Fondului pentru Mediu documentația pentru amplasarea altor 30 de puncte de încărcare similare.

Viceprimarul a precizat că în următorii ani în municipiul Suceava trebuie să se mai amplaseze încă 58 de stații similare în cadrul programelor de achiziție de autobuze și reabilitări de clădiri finanțate prin PNRR.

Costurile pentru cele 28 de stații montate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român înregistrate în luna ianuarie și în primele 15 zile din februarie 2023 au fost de 28.826 lei, iar pentru stațiile ultrarapide, montate prin Administrația Fondului pentru Mediu, costurile au însumat 115.429 lei, totalul fiind de 144.255 lei.

Anul trecut, costurile au fost de 303.499 lei la stațiile de încărcare uzuală și 163.094 de lei la cele ultrarapide, în total 466.593 lei.

Viceprimarul Harșovschi a mai spus că până acum Primăria Suceava a emis carduri de încărcare pentru 84 de persoane juridice (90 de mașini electrice și 13 mașini hibrid) și 151 de persoane fizice (135 mașini electrice și 19 mașini hibrid). Printre alte facilități de care beneficiază deținătorii de autovehicule electrice se numără parcarea gratuită, alături de taxe și impozite 0 și reducerea cu 50% a taxelor și impozitelor pentru autovehiculele hibrid. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava susține prelungirea gratuității la încărcarea uzuală și 1,44 lei/unitate la încărcarea ultrarapidă a mașinilor electrice.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Primăria Suceava susține prelungirea gratuității la încărcarea uzuală și 1,44 lei/unitate la încărcarea ultrarapidă a mașinilor electrice1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei