Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 44 (8268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum schimbi sediul social al unei firme din Suceava? Apelezi la ajutorul unui avocat!

Schimbarea sediului social al unei firme este în esență un proces destul de complex. Vorbim de o serie de documente ce trebuie completate cu mare atenție înainte de a fi depuse la Oficiul Registrului Comerțului. Dacă nu ești familiarizat cu activități birocratice, s-ar putea ca întreaga procedură să îți consume mult timp, dar și energie.

 

Ce trebuie să faci pentru a-ți schimba sediul social al firmei fără prea multe bătăi de cap? Apelezi la personal calificat în acest sens. Un avocat Suceava, în cazul în care ești din zona Moldovei, îți poate fi de mare ajutor la orice pas. Afli în rândurile ce urmează detalii esențiale despre sediul social al unei firme, unde poate fi stabilit, dar și când se impune schimbarea.

 

Ce este sediul social și unde îl poți deschide?

Îți sunt puse la dispoziție trei tipuri de locații ce pot funcționa ca sediu social pentru firma ta și anume:

 

  • la tine acasă: nu contează dacă stai la apartament sau la casă.
  • într-un spațiu închiriat: aici trebuie să închei un contract de comodat cu proprietarul spațiului.
  • la sediul unui avocat Suceava. Te poate ajuta avocat Denisa Nimigean în acest sens, cu care poți lua legătura prin intermediul website-ului avocatdenisanimigean.ro.

 

Ultima variantă este poate și cea mai rapidă, nemaifiind nevoie de acte de proprietate, contract de închiriere sau de acordul vecinilor. Singura problemă este că poți avea sediul social la biroul unui avocat doar pe o perioadă de maximum un an. Totuși, vorbim de timp suficient în care poți găsi o altă locație.

 

Când trebuie să schimbi sediul social al firmei?

Dacă nu există împrejurări fixe care să te oblige să muți sediul social, o poți face oricând dorești. Totuși, trebuie să îndeplinești anumite formalități legale în acest sens. Despre ce formalități este vorba? Avocat Denisa Nimigean ți le poate enunța cu lux de amănunte.

 

Majoritatea proprietarilor de firme își schimbă sediul social în următoarele situații:

 

  1. Atunci când își mută firma într-o altă localitate.
  2. Atunci când își multă firma în aceeași localitate, însă într-un nou imobil.
  3. Contractul de comodat expiră și nu mai poate fi prelungit. Atunci trebuie să semneze un nou contract de închiriere, dar pe altă adresă, ceea ce implică deci mutarea sediului social.
  4. Alte motive: noi oportunități de afaceri sau de creștere a capacității activității actuale. Putem vorbi aici și de motive mai puțin favorabile precum reducerea activității sau aglomerarea pieței prin apariția de noi firme cu același domeniu de activitate ca al tău.

 

Despre oricare dintre situațiile de mai sus ar fi vorba, cere ajutor specialistului care te va îndruma cu atenție spre îndeplinirea tuturor formalităților legale.

 

De ce documente ai nevoie pentru a schimba sediul social al firmei?

Iată lista documentelor cu care trebuie să te prezinți la Oficiul Registrului Comerțului din zona în care firma își desfășoară activitatea:

 

  1. Cererea de înregistrare de schimbare a sediului social pe care trebuie să o prezinți în original;
  2. Decizia Asociatului Unic sau Hotărârea Adunării generale a Asociaților, asta în cazul în care sunteți mai mulți asociați în firma în cauză, cum că se dorește schimbarea sediului social al firmei;
  3. Actul constitutiv cu nouă adresă a societății, fără alte schimbări dacă nu este cazul;
  4. Certificatul de înregistrare al firmei în original. Personalul de la Registrul Comerțului îl va modifica, inserând noua adresă a sediului social;
  5. Contractul de închiriere sau de comodat care să ateste existența sediului social înlocuitor;
  6. Dacă sediul social va fi în cadrul unui apartament de bloc, ai neapărat nevoie de acordul scris al vecinilor din jurul apartamentului;

 

Din 6 iulie 2020 a intrat în vigoare o nouă lege a societăților comerciale. Aceasta prevede că un apartament de două camere poate deține până la 5 sedii sociale pentru firme. Acum nu mai ai nevoie nici de acordul asociației de proprietari pentru înființarea firmei sau schimbarea sediului social.

 

Cât durează schimbarea sediului social al unei firme?

Mutarea sediului social al unei firme durează în medie până la 5 zile, atunci când se realizează în același județ. Dacă muți sediul social al firmei în alt județ, procedura poate dura în medie până la 20 de zile.

Consultă-te cu un avocat specializat înainte de a începe demersurile, așa cum este avocat Denisa Nimigean - avocatdenisanimigean.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum schimbi sediul social al unei firme din Suceava? Apelezi la ajutorul unui avocat!.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum schimbi sediul social al unei firme din Suceava? Apelezi la ajutorul unui avocat!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei