Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 33 (8257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

”B D în acțiune”, expoziția artiștilor plastici Ungureanu-Box și Dzubinski, lansată într-o atmosferă emoționantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria de Artă a USV găzduiește expoziția de pictură ”B D în acțiune”, realizată și prezentată publicului de pictorii Konstantin Ungureanu-Box și Iulian Dzubinski și al cărei vernisaj a avut loc miercuri seara, începând cu ora 17.00. Prezentarea celor doi protagoniști și a lucrărilor acestora a fost făcută de asist. univ. dr. artist vizual Ana Maria Ovadiuc - AMO: ”Evenimentul a fost denumit <B D în acțiune>, nefiind vorba aici despre filmul românesc drag nouă, ci despre o acțiune plănuită de mult de către doi artiști suceveni, Konstantin Ungureanu-Box și Iulian Dzubinski (Box Dzubinski). Întrucât Konstantin Ungureanu-Box împlinește astăzi vârsta de 67 de ani, l-a atras alături de el pe prietenul său Iulian Dzubinski, expunând împreună lucrările lor pe simezele galeriei sucevene din universitate. Astfel, în galeria suceveană îngerii lui Box veghează peste limbajul colorat al lui Dzubinski.”

Ana Maria Ovadiuc a prezentat apoi succint creația celor doi artiști, vorbind despre temele alese și tehnica personală a culorii la cei doi pictori consacrați. Conținutul multiplicat de forme geometrice cu elemente figurative și oranjul amalgamat au fost remarcate în creația pictorului Dzubinski, urmărindu-se mesajul artistului prin prisma detaliului. Lucrările monumentalistului Konstantin Ungureanu-Box, în schimb, sunt lucrări care nu trebuie privite de aproape, sunt lucrări mari, care acoperă spațiul expozițional și stau în fața publicului, așteptând să fie citite. Lucrări cu suprafețe cromatice care se îmbină minunat și peste care artistul construiește compoziția din personaje, cu toate îngeri fără chip, care exprimă diferite stări în lumea războiului ucrainean.

Evenimentul artistic a fost continuat de recitaluri de poezie și folclor, cu participarea unor studenți din cadrul Casei de Cultură a Studenților Suceava. Despre munca lui a vorbit la rândul său pictorul Iulian Dzubinski, care și-a definit stilul ca Pseudo-Cubism, câteva idei legate de creația și stilul său fiind prezentate de către arhitectul Doru Olaș Ghiocel.

Despre personalitatea marelui sărbătorit, Konstantin Ungureanu-Box, a vorbit profesorul Constantin Mărgineanu, unul dintre oamenii care l-au cunoscut îndeaproape pe artist în cadrul activității sale didactice. Atmosfera a fost încălzită de acesta cu ”povești” din existența didactică a pictorului, care nu și-a asumat nicicând condiția de profesor, și despre modul în care acesta și-a transpus viziunile picturale în mediul școlar, trezind reacții dintre cele mai diverse. Nu a fost uitată nici inițiativa artistului Konstantin Ungureanu-Box de a deschide o expoziție de pictură după o scenografie pe care doar el putea să o conceapă, o expoziție care a desfătat publicul, din păcate, doar pentru 10 minute. La finalul poveștilor pline de culoare ale profesorului Mărgineanu, acesta i-a onorat artistului Box momentul de ieșire la pensie, ceea ce alții nu au făcut la timpul cuvenit.

Scriitorul Constantin Bulboacă a spus câteva lucruri despre sărbătoritul Ungureanu-Box, între care și: ”Sunt convins că la naștere ursitoarele i-au pus în baie culoarea!”

Artistul a fost emoționat până la lacrimi de numeroasa audiență care i-a cântat în final ”Mulți ani trăiască!”

Expoziția celor doi artiști suceveni rămâne deschisă până la finalul lunii februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”B D în acțiune”, expoziția artiștilor plastici Ungureanu-Box și Dzubinski, lansată într-o atmosferă emoționantă.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”B D în acțiune”, expoziția artiștilor plastici Ungureanu-Box și Dzubinski, lansată într-o atmosferă emoționantă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei