Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 15 (8239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie Curtea Constituțională

Președintele CMV Suceava anunță că a fost oprită încălcarea legii de către unii medici veterinari cu funcții de șefi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari (CMV) Suceava, doctorul Petrea Dulgheru, a anunțat că o decizie a Curții Constituționale oprește definitiv gravele incompatibilități și încălcarea legii de către cei care sunt și medici veterinari angajați la Stat (funcționari publici), dar dețin și funcții de conducere la colegiul medicilor. Anomalia era că funcționarii publici au rolul de control și chiar sancționare a medicilor veterinari de liberă practică (cei care dețin cabinete în comune), pe de o parte, dar îi și reprezentau și apărau, măcar în teorie, ca șefi ai unor Colegii ale Medicilor Veterinari din țară.

Prin decizia Curții Constituționale nr. 455/2022, publicată în data de 13 ianuarie a.c., excepția de neconstituționalitate invocată de Colegiul Medicilor Veterinari din România a fost respinsă. Prin urmare Ordonanța de urgență care interzice medicului veterinar funcționar public să fie în ambele tabere a rămas în picioare.   

Doctorul dornean Petrea Dulgheru a sesizat de mai multă vreme că președintele Comisiei de Deontologie și Litigii a Colegiului Medicilor Veterinari din România, cel care este judecătorul suprem al profesiei, este și funcționar public, în speță directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj.

Doctorul Dulgheru s-a poziționat practic pe poziții total contrare cu o mare parte din cei care conduc Colegiul Medicilor Veterinari din România și a atras atenția că nu este nici legal și nici moral ca judecătorul să fie și avocat în aceeași speță.

Plecând de la aceste probleme, Petrea Dulgheru a arătat că medicii concesionari au cele mai multe probleme, dar nu au reprezentanți în conducere cărora să le ceară sprijin.

Un exemplu este că tarifele pentru serviciile pe care le prestează medicii de liberă practică Statului Român (campanii de vaccinare, sterilizare etc.) nu sunt actualizate din 2013.

În țară sunt mai multe cazuri de directori executivi și funcționari publici care dețin și funcții în colegiile medicilor veterinari (nu este cazul și la Suceava).

Având în vedere decizia Curții Constituționale, ar trebui ca în timp scurt să se organizeze noi alegeri.

”Ei sunt cei care aplică sancțiuni față de noi și tot ei sunt cei care ar trebui să ne apere. Este evident că așa ceva e o utopie”, a concluzionat președintele CMV Suceava.

Protestul privind aceste probleme a aparținut doar Colegiilor Medicilor Veterinari Suceava și Maramureș, care s-au opus practic direcției pe care o dorea Colegiul Medicilor Veterinari din România. 

Există și un răspuns scris din partea președintelui Autorității Sanitar Veterinare din România în care se stipulează că legea trebuie respectată și va fi implementată. Așadar, conform legii, calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari, în cazul funcționarilor publici, se suspendă pe perioada exercitării funcției publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CMV Suceava anunță că a fost oprită încălcarea legii de către unii medici veterinari cu funcții de șefi.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Președintele CMV Suceava anunță că a fost oprită încălcarea legii de către unii medici veterinari cu funcții de șefi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei