Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 14 (8238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări ample

Buget de 134 de milioane de lei pentru reparații și investiții la străzi, în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava va avea în acest an cel mai mare buget de până acum pentru lucrări de reparații și investiții în infrastructura stradală – aproape 27 de milioane de euro.

„Pentru 2023 avem un buget foarte mare la străzi, istoric chiar, de 134 de milioane de lei, din care 50 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), pentru reparații la străzi.

Știm, suntem conștienți că sunt multe străzi care trebuie reparate în oraș, vrem ca noua licitație să fie multi-anuală, pentru doi ani și să recuperăm cât mai mult din ce nu s-a putut asfalta anul trecut”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a pregătit proiectul de buget pe anul în curs, având încă o serie de consultări cu consilierii locali, înainte de a fi discutat și aprobat.

Ultima licitație organizată de Primăria Suceava pentru reparații străzi a fost anuală, iar deși contractul a fost încheiat cu patru firme, doar două au avut echipe de lucru care să acționeze în teren, din cauza deficitului de forță de muncă și a lucrărilor contractate în paralel în alte părți.

Un buget foarte mare este prins anul acesta pentru lucrări de investiții de infrastructură stradală, adică de modernizare a unor străzi de pământ, crearea de noi rute de circulație și amenajarea de parcări.

„La investiții străzi avem suma de 84 de milioane lei, principalele lucrări prevăzute fiind ruta alternativă Suceava – Botoșani, etapa a III-a, ruta de acces în cartierul Europa, modernizarea străzilor Lev Tolstoi, Crângului și Vasile Luchian, Emil Cioran, Vasile Lupu și Dobrilă Eugen, precum și realizarea a două mari sensuri giratorii – cel de pe Calea Unirii (intersecția cu străzile Traian Vuia și Apeductului), precum și cel de pe bulevardul 1 Mai (intersecție cu Calea Obcinilor).

Mai sunt cuprinse și alte străzi, precum Plevnei, Eternității, accesul către complexul sportiv unde se face Sala Polivalentă, strada Brădetului, dar și parcarea de pe strada Mitropoliei”, a precizat Ion Lungu, enumerând proiectele pentru realizarea cărora se alocă fonduri de 16,8 milioane de euro. Din acești bani, 43 de milioane de lei au fost atrași prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", pentru etapa finală a rutei alternative Suceava – Botoșani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buget de 134 de milioane de lei pentru reparații și investiții la străzi, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buget de 134 de milioane de lei pentru reparații și investiții la străzi, în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei