Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 14 (8238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare complexă

1.876 de copii cu dizabilități au primit anul trecut certificate de încadrare în grad de handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1.876 de copii cu dizabilități au primit anul trecut certificate de încadrare în grad de handicap. Certificatele au fost eliberate de comisia pentru protecția copilului Suceava, la propunerea specialiștilor din cadrul Serviciului de evaluare complexă a copilului cu dizabilități. Din cei 1.876 de copii cu dizabilități, 889  de copii au fost încadrați în gradul de handicap grav, 616 au fost încadrați în gradul de handicap accentuat, 342 de minori au fost încadrați în gradul de handicap mediu și 29 de copii au primit certificate de încadrare în grad de handicap ușor.

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că pentru acești copii „au fost întocmite planuri de abilitare-reabilitare, fișe de limitări de activitate și restricționări de participare, pe grupe de vârstă, contractul cu familia copilului cu dizabilități și au beneficiat de consiliere de suport”.

 

2.857 de cazuri noi de persoane adulte cu handicap

În 2022, au fost evaluate medical, psihologic, social și psihopedagogic/ocupațional, în vederea încadrării în grad de handicap, 7.291 de persoane adulte, din care 2.857 sunt cazuri noi. 49 de persoane au beneficiat de cursuri de specializare și formare continuă pentru dezvoltarea competențelor profesionale. „În Registrul Procedurilor sunt înregistrate 1.230 de proceduri  elaborate, verificate, avizate și aprobate, din care: 171 de proceduri operaționale și de sistem pentru activitatea aparatului propriu și al instituției, 767 de proceduri operaționale pentru serviciile sociale destinate copiilor și 292 de  proceduri operaționale pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități”, a mai completat șefa DGASPC Suceava.

 

Reorganizare

DGASPC Suceava a înființat anul trecut Locuința maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități Mihoveni, Centrul de abilitare și reabilitate pentru persoane adulte cu dizabilități Alma Mater Siret și Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Zvoriștea, prin reorganizarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Zvoriștea. A fost reorganizat și Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „O Nouă Viaţă” Siret, prin înființarea Centrului de servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități  „O Nouă Viaţă“ Siret, care are în componență cinci centre de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.876 de copii cu dizabilități au primit anul trecut certificate de încadrare în grad de handicap.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.876 de copii cu dizabilități au primit anul trecut certificate de încadrare în grad de handicap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei