Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 13 (8237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Mirela Adomnicăi anunță că pentru al cincisprezecelea an consecutiv statul va facilita achiziția unei locuințe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a anunțat că pentru al cincisprezecelea an consecutiv Ministerul Finanțelor facilitează achiziția unei locuințe. Mirela Adomnicăi a precizat că și anul acesta va fi alocat un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul Programului "Noua Casă", fiind vorba de 1,5 miliarde de lei.

Adomnicăi a arătat că finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro, pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%, și 119.000 euro, pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Deputatul PSD de Suceava a arătat că Ministerul Finanțelor va aloca un plafon pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui program de 1,5 miliarde de lei. Mirela Adomnicăi a precizat că, așa cum se arată și în nota de fundamentare a proiectului de lege pentru aprobarea acestui program, continuarea acordării acestui sprijin este foarte importantă pentru segmentul de populație reprezentat în principal de potențialii beneficiari tineri și foarte tineri (cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani), care nu au venituri suficient de mari încât să poată susține un proces rapid de economisire a avansului (în cazul creditelor ipotecare standard, nivelul avansului minim solicitat este de peste 15% din valoarea locuinței care se achiziționează prin credit, în vreme ce în cazul locuințelor achiziționate prin Program avansul este de minimum 5%, în cazul în care valoarea finanţării este de maximum 70.000 euro, echivalent lei) și se află la prima achiziție de locuință și în general întâmpină dificultăți mai mari în accesarea și susținerea unui credit ipotecar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi anunță că pentru al cincisprezecelea an consecutiv statul va facilita achiziția unei locuințe.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mirela Adomnicăi anunță că pentru al cincisprezecelea an consecutiv statul va facilita achiziția unei locuințe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei