Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 11 (8235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune poliție

Peste 20 de mc lemn tăiat ilegal, confiscat după controale în trafic pe mai multe relații de circulație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acțiune de control derulată de polițiștii suceveni sâmbătă dimineață, între orele 05:00 și 13:00, pe mai multe artere de circulație din județ, a dus la depistarea mai multor transporturi ilegale și la confiscarea a peste 20 metri cubi de material lemnos fără proveniență legală.

În cadrul acțiunii organizate în baza planului ”Scutul Pădurii” au fost controlate 48 de vehicule care transportau material lemnos și au fost legitimate 51 de persoane. În total, au fost aplicate 24 de amenzi, cele mai multe pentru nereguli la regimul rutier. Totodată, a fost suspendat un permis de conducere și a fost ridicat un certificat de înmatriculare al unui vehicul utilizat la transportul materialului lemnos.

Cu privire la lemn, cea mai importantă captură a fost realizată de către

polițiștii de la Biroul Pentru protecția Fondului Forestier și Piscicol care au acționat pe traseul Rădăuți-Vicovu de Sus-Brodina-Ulma.

În jurul orei 08:30, echipajul a oprit, pe raza localității Brodina, o autoutilitară condusă de către un bărbat din orașul Vicovu de Sus, care transporta o cantitate importantă de lemn. Șoferul nu a putut prezenta vreun document de proveniență a lemnului.

În urma inventarierii silvice a rezultat că autoutilitara transporta 8,5 mc lemn lucru rășinoase.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat  în custodie Ocolului Silvic Brodina. Polițiștii i-au aplicat șoferului și o amendă de 5.000 de lei.

Același echipaj a interceptat tot la Brodina, în jurul orei 10:00, un ansamblul auto format din cap tractor și semiremorcă, care transporta o mare cantitate de lemn. Bărbatul de la volan, din Moldova Sulița, avea documente pentru o parte din lemn, însă după inventariere a ieșit la iveală că transporta în plus față de avizul de însoțire cantitatea de peste 5 mc cherestea rășinoase. Lemnul în plus, evaluat la 4.500 de lei, a fost confiscat.

Un alt exemplu dat de poliție este de pe centura municipiului Rădăuți, unde acționa un echipaj de la Secția Rurală Marginea, în cadrul aceleași acțiuni.

În jurul orei 09:00, echipajul s-a intersectat cu o autoutilitară care transporta lemn. La volan era un bărbat care nu avea permis de conducere asupra sa și care transporta lemn din speciile brad și molid.

S-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se că șoferul posedă permis de conducere și are dreptul de a conduce valabil, însă nu avea asupra sa documentul. Aplicația SUMAL a arătat că nu există emis aviz electronic de însoțire pentru materialul lemnos transportat de autoutilitară, fapt recunoscut și de șofer.

Autoutilitara a fost condusă la Cantonul Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde, în urma inventarierii, a rezultat că era transportată cantitatea de 2,88 mc material lemnos, care a fost confiscat.

Șoferul a încasat amenzi pentru lipsa documentelor prevăzute de legislația în vigoare și pentru lipsa avizului de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

În total, în cadrul acțiunii au fost confiscați peste 20 metri cubi material lemnos în valoare de cca. 12.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de mc lemn tăiat ilegal, confiscat după controale în trafic pe mai multe relații de circulație.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 20 de mc lemn tăiat ilegal, confiscat după controale în trafic pe mai multe relații de circulație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei