Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 10 (8234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clemență judecători

Șase dealeri de canabis și complici ai acestora au scăpat cu închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii au dat sentința finală într-un dosar al procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, care a vizat un grup infracțional organizat, pe linie de trafic de droguri - canabis. Este vorba de tineri din Broșteni, alături de un vasluian, care era un fel de finanțator pentru achiziția de canabis ce era comercializat ulterior către diverși clienți din zona orașului Broșteni.  

Toți inculpații au primit pedepse cu suspendare, conform sentinței definitive a Curții de Apel Suceava. Nu vor ajunge așadar în penitenciare, însă au de respectat interdicții și restricții pe o perioadă de 2-3 ani de zile. Așadar, au beneficiat de clemență și se speră că vor percepe în sens pozitiv această indulgență și nu vor mai comite infracțiuni.

 

Transport de canabis de la Pitești spre Broșteni. Marfa era ascunsă în compartimentul pentru roata de rezervă

Atrage atenția că un rol important în grupare avea o femeie, Alexandra Bosînceanu, în vârstă de 32 de ani, din Broșteni, care făcea efectiv transporturile de canabis.

În noiembrie 2020 s-a petrecut cea mai importantă acțiune a structurilor antidrog cu privire la această grupare.

Atunci, Paul Ionuț Musa, în vârstă de 33 de ani, din Olt, ar fi pus la dispoziție, prin vânzare, 300 de grame de canabis, marfă ce a fost preluată de Alexandra Bosînceanu. Aceasta a plecat de la Broșteni la volanul unui autoturism, a cumpărat cantitatea de canabis, cu suma de 6.000 de lei, tranzacția fiind făcută la Pitești și, probabil, fiind deja monitorizată de structurile antidrog.

În drumul de întoarcere spre casă, la Nicolae Bălcescu - Bacău, un echipaj de poliție a oprit mașina Land Rover condusă de Alexandra Bosînceanu, din Broșteni. În portbagaj, în compartimentul prevăzut pentru roata de rezervă, a fost descoperită cantitatea de substanțe interzise, stabilindu-se ulterior că este vorba de cele 300 de grame de canabis care au fost confiscate și expertizate.

 

Au ajuns în boxa acuzaților pentru că au însoțit-o pe tânăra care a mers după droguri în celălalt capăt al țării

Interesantă este și povestea celor doi tineri care se mai aflau în mașina care transporta canabis, respectiv Ovidiu T. și Diana L.

Procurorii DIICOT i-au trimis pe cei doi în judecată pentru complicitate la trafic de droguri de risc pentru că pur și simplu au însoțit-o pe Alexandra Bosînceanu în drumul spre Pitești și apoi spre casă, când au fost opriți de poliție la Nicolae Bălcescu.

Procurorii au arătat că cei doi au avut intenția de a asigura ”cel puțin un sprijin moral” pentru autoare, atât la procurare, cât și la transport. Prezența celor doi a avut rolul de a ”conferi siguranță și încredere în ducerea la bun sfârșit a întregii operațiuni de trafic de droguri.

 

Principalii inculpați din acest dosar și pedepsele primite

În același dosar au mai fost trimiși în judecată și Gheorghe Bosînceanu, în vârstă de 38 de ani, din Broșteni, și Nelu Cârmaciu, în vârstă de 42 de ani, din Vaslui. Cei doi sunt acuzați că au constituit grupul infracțional organizat care se ocupa de traficul de canabis, alături de Alexandra Bosînceanu, cea care a făcut transportul interceptat de structurile de combatere a crimei organizate.

Conform sentinței judecătorilor, Nelu Cîrmaciu a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu termen de încercare de 3 ani, Alexandra Bosînceanu a încasat 1 an ș 9 luni de închisoare, cu termen de încercare de 3 ani, Sergiu Gheorghe Bosînceanu a primit 2 ani și 4 luni de închisoare, cu termen de încercare tot de 3 ani, în timp ce vânzătorul canabisului, Paul Ionuț Musa, a primit la instanța de apel 2 ani de închisoare, cu termen de încercare de 3 ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase dealeri de canabis și complici ai acestora au scăpat cu închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Șase dealeri de canabis și complici ai acestora au scăpat cu închisoare cu suspendare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei